Baktip: Opgevulde kalkoen of kapoen

Baktip: Opgevulde kalkoen of kapoen
Recept

Opgevulde kalkoen of kapoen

  • Oven voorverwarmen op 220°C.
  • Kruiden met peper en zout. 
  • Eerste gaartijd: kalkoen/kapoen 40 min. in de oven op 220°C. 
  • Tweede gaartijd: temperatuur verlagen tot 180°C. (zie tabel) 
  • Klontjes boter bovenop de kalkoen/kapoen leggen en een kopje water in de oven. 
  • Om de 20 min. bedruipen met de sappen. 

Hoe het gaarproces controleren? 

Steek met een mes of breinaald voorzichtig in het midden van de kalkoen tot in de vulling, dus doorheen het kalkoenvlees. Voelt de punt zeer warm aan, dan is de kalkoen gaar. 

Als de kalkoen niet opgevuld is, steek je voorzichtig in het dikste gedeelte van de bouten. Als het sap dat er uit loopt niet meer roze is, dan is het vlees gaar. 

 

 Gewicht 1ste gaartijd 2de gaartijd

2 - 3,5 kg 

40 min

1 - 1,5u

3,5 - 5,5 kg

40 min

1,5 - 2,5u 

5,5 -7,5 kg

40 min

2,5 - 3u 

 

 

 


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Verwante recepten

Hutsepot van mama Anneke

Recept

Hutsepot van mama Anneke

Wie kan de geur van een vers gemaakte hutsepot vergeten? Als... Lees meer
Lamsschouder uit de Pyreneeën

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën

Tussen 15 november en 15 december zijn de melklammetjes uit... Lees meer
Rillette van eend en varken met salie

Recept

Rillette van eend en varken met salie

Rillettes in een terrine is iets om met je vrienden... Lees meer
close menu