Baktip: Opgevulde kalkoen of kapoen

Baktip: Opgevulde kalkoen of kapoen
Recept

Opgevulde kalkoen of kapoen

  • Oven voorverwarmen op 220°C.
  • Kruiden met peper en zout. 
  • Eerste gaartijd: kalkoen/kapoen 40 min. in de oven op 220°C. 
  • Tweede gaartijd: temperatuur verlagen tot 180°C. (zie tabel) 
  • Klontjes boter bovenop de kalkoen/kapoen leggen en een kopje water in de oven. 
  • Om de 20 min. bedruipen met de sappen. 

Hoe het gaarproces controleren? 

Steek met een mes of breinaald voorzichtig in het midden van de kalkoen tot in de vulling, dus doorheen het kalkoenvlees. Voelt de punt zeer warm aan, dan is de kalkoen gaar. 

Als de kalkoen niet opgevuld is, steek je voorzichtig in het dikste gedeelte van de bouten. Als het sap dat er uit loopt niet meer roze is, dan is het vlees gaar. 

 

 Gewicht 1ste gaartijd 2de gaartijd

2 - 3,5 kg 

40 min

1 - 1,5u

3,5 - 5,5 kg

40 min

1,5 - 2,5u 

5,5 -7,5 kg

40 min

2,5 - 3u 

 

 

 


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Verwante recepten

RECEPT: Tartaar van rund met merg

Recept

RECEPT: Tartaar van rund met merg

Voor tartaar geef ik de voorkeur aan bavette, het heeft... Lees meer
RECEPT: Hâte levée en z'n sandwich

Recept

RECEPT: Hâte levée en z'n sandwich

Hâte Levée is een varkensbuik, opgerold met heerlijke verse kruiden... Lees meer
RECEPT: Filet Pur in zoutkorst met Choronsaus

Recept

RECEPT: Filet Pur in zoutkorst met Choronsaus

VOOR DE FILET PUR: 1 kg Filet Pur Holstein...

Lees meer
close menu