Baktip: Opgevulde kalkoen of kapoen

Baktip: Opgevulde kalkoen of kapoen
Recept

Opgevulde kalkoen of kapoen

  • Oven voorverwarmen op 220°C.
  • Kruiden met peper en zout. 
  • Eerste gaartijd: kalkoen/kapoen 40 min. in de oven op 220°C. 
  • Tweede gaartijd: temperatuur verlagen tot 180°C. (zie tabel) 
  • Klontjes boter bovenop de kalkoen/kapoen leggen en een kopje water in de oven. 
  • Om de 20 min. bedruipen met de sappen. 

Hoe het gaarproces controleren? 

Steek met een mes of breinaald voorzichtig in het midden van de kalkoen tot in de vulling, dus doorheen het kalkoenvlees. Voelt de punt zeer warm aan, dan is de kalkoen gaar. 

Als de kalkoen niet opgevuld is, steek je voorzichtig in het dikste gedeelte van de bouten. Als het sap dat er uit loopt niet meer roze is, dan is het vlees gaar. 

 

 Gewicht 1ste gaartijd 2de gaartijd

2 - 3,5 kg 

40 min

1 - 1,5u

3,5 - 5,5 kg

40 min

1,5 - 2,5u 

5,5 -7,5 kg

40 min

2,5 - 3u 

 

 

 

Gebruikte producten

Verwante recepten

RECEPT: Fazant Fine Champagne

Recept

RECEPT: Fazant Fine Champagne

WHAT (2P) 1 fazant 1 Petit Suisse 300...

Lees meer
RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

Recept

RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

WHAT (2P): 50 g boter 20 g grove...

Lees meer
RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

Recept

RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

WHAT (2P) 50 g boter 20 g grove...

Lees meer
close menu