Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

Hazenrug - een heerlijke wildklassieker
Recept

Benodigdheden

  • 50 g boter
  • 20 g grove peper
  • 1 hazenrug
  • 4 dl wildfond
  • 3 dl porto
  • 3 dl rode wijn 
  • 1 teentje look 
  • 1 sjalot grof gesneden

Ons recept

De hazenrug, een koninklijk stuk wild, laat culinaire harten sneller kloppen. Met zijn volle, intense smaak en malse textuur is het een waar feest voor de zintuigen. Bereid met vakmanschap en passie biedt de hazenrug een unieke gastronomische ervaring.

Geserveerd met gebakken bospaddenstoelen, gekarameliseerde witlof en een rijke saus van rode wijn, porto en wildfond, is elke hap een ware ode aan de rijkdom van de wildkeuken.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Stoof een ajuin en een teentje look in de boter.
  • Als de boter mooi bruin is, voeg dan de hazenrug toe.
  • Bak de rugkant 4 min. en de onderkant 2 min. in de pan
  • Haal de hazenrug uit de pan en gaar 4 min. verder in de oven op 180 °C met extra boter.
  • Giet het vet uit de pan en blus met rode wijn, porto en wildjus. Laat inkoken tot de helft. Zeef vervolgens de saus.
  • Monteer de saus net voor het serveren op met enkele klontjes koude boter. Eventueel kan je wat extra hazenbloed en een stukje chocolade toevoegen.
  • Lepel de hazenrug van het been en serveer met de saus.

    Afwerking

    Hazenrug kan je altijd serveren met gebakken bospaddenstoelen en gebraiseerd witlof en met een lekkere wildjus.


    0 reacties


    Laat een reactie achter

    Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

    Gebruikte producten

    Hazenrug
    Hazenrug 2 reviews
    €39,00
    Shop nu
    Wildfond
    Minder dan 10 in stock
    Wildfond 2 reviews
    €6,50
    Shop nu

    Uitgelicht product

    Wildfond
    Minder dan 10 in stock
    Wildfond 2 reviews
    €6,50
    Shop nu

    Verwante recepten

    Hertenkalf met wildsaus

    Recept

    Hertenkalf met wildsaus

    Het hertenkalf weerspiegelt de gratie en finesse van de natuur zelf. Ons recept... Lees meer
    Rillettes van eend en varken met salie

    Recept

    Rillettes van eend en varken met salie

    Rillettes in een terrine is iets om met je vrienden... Lees meer
    Kalfszwezeriken met zwarte look en jus van boschampignons

    Recept

    Kalfszwezeriken met zwarte look en jus van boschampignons

    Kalfszwezeriken, een vaak miskende en ondergewaardeerde delicatesse die velen nog... Lees meer
    close menu