RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker
Recept

WHAT (2P):

  • 50 g boter
  • 20 g grove peper
  • 1 hazerug
  • 4 dl wildfond
  • 3 dl porto
  • 3 dl rode wijn 
  • 1 teentje look 
  • 1 sjalot grof gesneden

HOW:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Stoof een ajuin en een teentje look in de boter.
  3. Als de boter mooi bruin is, voeg dan de hazenrug toe.
  4. Bak de rugkant 4 min. en de onderkant 2 min. in de pan
  5. Haal de hazenrug uit de pan en gaar 4 min. verder in de oven op 180 °C met extra boter.
  6. Giet het vet uit de pan en blus met rode wijn, porto en wildjus. Laat inkoken tot de helft. Zeef vervolgens de saus.
  7. Monteer de saus net voor het serveren op met enkele klontjes koude boter. Eventueel kan je wat extra hazenbloed en een stukje chocolade toevoegen.
  8. Lepel de hazenrug van het been en serveer met de saus.

WITH:

Hazenrug kan je altijd serveren met gebakken bospaddestoelen en gebraisseerd witlof en met een lekkere wildjus.


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Uitgelicht product

Vanaf
Shop nu

Verwante recepten

Hutsepot van mama Anneke

Recept

Hutsepot van mama Anneke

Wie kan de geur van een vers gemaakte hutsepot vergeten? Als... Lees meer
Lamsschouder uit de Pyreneeën

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën

Tussen 15 november en 15 december zijn de melklammetjes uit... Lees meer
Rillette van eend en varken met salie

Recept

Rillette van eend en varken met salie

Rillettes in een terrine is iets om met je vrienden... Lees meer
close menu