RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker
Recept

WHAT (2P):

  • 50 g boter
  • 20 g grove peper
  • 1 hazerug
  • 4 dl wildfond
  • 3 dl porto
  • 3 dl rode wijn 
  • 1 teentje look 
  • 1 sjalot grof gesneden

HOW:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Stoof een ajuin en een teentje look in de boter.
  3. Als de boter mooi bruin is, voeg dan de hazenrug toe.
  4. Bak de rugkant 4 min. en de onderkant 2 min. in de pan
  5. Haal de hazenrug uit de pan en gaar 4 min. verder in de oven op 180 °C met extra boter.
  6. Giet het vet uit de pan en blus met rode wijn, porto en wildjus. Laat inkoken tot de helft. Zeef vervolgens de saus.
  7. Monteer de saus net voor het serveren op met enkele klontjes koude boter. Eventueel kan je wat extra hazenbloed en een stukje chocolade toevoegen.
  8. Lepel de hazenrug van het been en serveer met de saus.

WITH:

Hazenrug kan je altijd serveren met gebakken bospaddestoelen en gebraisseerd witlof en met een lekkere wildjus.

Gebruikte producten

Hazenrug
Minder dan 10 in stock
Hazenrug
€44,00
Shop nu
Wildfond
Wildfond
€6,50
Shop nu

Verwante recepten

Baktip: Opgevulde kalkoen of kapoen

Recept

Baktip: Opgevulde kalkoen of kapoen

-split-item-bereidwijze- Opgevulde kalkoen of kapoen Oven voorverwarmen...

Lees meer
RECEPT: Fazant Fine Champagne

Recept

RECEPT: Fazant Fine Champagne

WHAT (2P) 1 fazant 1 Petit Suisse 300...

Lees meer
RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

Recept

RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

WHAT (2P) 50 g boter 20 g grove...

Lees meer
close menu