
RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker
WHAT (2P):
50 g boter
20 g grove peper
1 hazerug
4 dl wildfond
3 dl porto
3 dl rode wijn
1 teentje look
1 sjalot grof gesneden
HOW:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Stoof een ajuin en een teentje look in de boter.
- Als de boter mooi bruin is, voeg dan de hazenrug toe.
- Bak de rugkant 4 min. en de onderkant 2 min. in de pan
- Haal de hazenrug uit de pan en gaar 4 min. verder in de oven op 180 °C met extra boter.
- Giet het vet uit de pan en blus met rode wijn, porto en wildjus. Laat inkoken tot de helft. Zeef vervolgens de saus.
- Monteer de saus net voor het serveren op met enkele klontjes koude boter. Eventueel kan je wat extra hazenbloed en een stukje chocolade toevoegen.
- Lepel de hazenrug van het been en serveer met de saus.
WITH:
Hazenrug kan je altijd serveren met gebakken bospaddestoelen en gebraisseerd witlof en met een lekkere wildjus.