RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker
Recept

WHAT (2P):

  • 50 g boter
  • 20 g grove peper
  • 1 hazerug
  • 4 dl wildfond
  • 3 dl porto
  • 3 dl rode wijn 
  • 1 teentje look 
  • 1 sjalot grof gesneden

HOW:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Stoof een ajuin en een teentje look in de boter.
  3. Als de boter mooi bruin is, voeg dan de hazenrug toe.
  4. Bak de rugkant 4 min. en de onderkant 2 min. in de pan
  5. Haal de hazenrug uit de pan en gaar 4 min. verder in de oven op 180 °C met extra boter.
  6. Giet het vet uit de pan en blus met rode wijn, porto en wildjus. Laat inkoken tot de helft. Zeef vervolgens de saus.
  7. Monteer de saus net voor het serveren op met enkele klontjes koude boter. Eventueel kan je wat extra hazenbloed en een stukje chocolade toevoegen.
  8. Lepel de hazenrug van het been en serveer met de saus.

WITH:

Hazenrug kan je altijd serveren met gebakken bospaddestoelen en gebraisseerd witlof en met een lekkere wildjus.


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Wildfond
Wildfond
€6,50
Shop nu

Uitgelicht product

Wildfond
Wildfond
€6,50
Shop nu

Verwante recepten

RECEPT: Tartaar van rund met merg

Recept

RECEPT: Tartaar van rund met merg

Voor tartaar geef ik de voorkeur aan bavette, het heeft... Lees meer
RECEPT: Hâte levée en z'n sandwich

Recept

RECEPT: Hâte levée en z'n sandwich

Hâte Levée is een varkensbuik, opgerold met heerlijke verse kruiden... Lees meer
RECEPT: Filet Pur in zoutkorst met Choronsaus

Recept

RECEPT: Filet Pur in zoutkorst met Choronsaus

VOOR DE FILET PUR: 1 kg Filet Pur Holstein...

Lees meer
close menu