Carcasse

Welkom in Carcasse, het restaurant waar vlees heer en meester is.

Om met een torenhoog cliché te openen: zeg nooit nooit. Hendrik Dierendonck zou van z'n leven nooit een restaurant beginnen, toch een compleet andere branche dan de vertrouwde beenhouwersstiel waarin hij geboren en getogen is. Hendrik is iemand die steeds zijn ogen en oren wagenwijd openhoudt op zoek naar opportuniteiten. Als zo'n kans zich voordoet, grijpt hij ze met beide handen.

Wie in Carcasse komt eten, schuift mee aan grote uitnodigende tafels, waaraan de typische wit-rood geruite keukenhanddoeken uit het slagersatelier hangen ter vervanging van de klassieke servetten. De authentieke sfeer van de beenhouwerij - karkassen, vleeshaken, messen, hele hespen en denk er de witte, vierkante faiencetegeltjes gerust bij - is nooit ver weg en accordeert geweldig met de ruwe, betonnen industriële structuur van het gebouw.

Ondertussen opende Hendrik samen met chef Timon Michiels (*) een tweede vestiging in Knokke.

Ga naar de website
close menu