Kapblog

RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

WHAT (2P) 50 g boter 20 g grove peper 400 g hertenkalf 4 dl wildfond 3 dl porto 3 dl rode wijn 1 teentje look 1 sjalot grof gesneden HOW Verwarm de oven voor op 200 °C. Stoof een sjalot en een teentje look in de boter. Kruid het vlees met grove peper en zout. Als de boter mooi bruin is, bak je het vlees mooi krokant. Haal het vlees uit de pan en gaar nog 4 min. in de oven op 180 °C met extra boter. Giet het vet uit de pan en blus met rode wijn, porto en...

Lees meer

RECEPT: Bavette, Platte Kraai en Spinnekop à l'echalotte

WHAT  Boter of vet peper en zout stuk vlees naar keuze 1 à 2 sjalotjes 1 glas rode wijn 1 dl runderfond HOW Verwarm het vlees, naargelang de dikte, een uurtje in een heteluchtoven op 50 °C. Kruid het vlees met peper en zout. Smelt de boter of het vet in een hete pan en bak het vlees 3 min. langs elke kant op een hoog vuur. Stoof in een andere pan de fijngesneden sjalot. Haal het vlees uit de pan en plus de pan met de fond en rode wijn. Laat inkoken en voeg de sjalot toe. Kruid af...

Lees meer

RECEPT: Fazant Fine Champagne

WHAT (2P) 1 fazant 1 Petit Suisse 300 g hoeveboter 2 sjalotten  1 takje tijm  2 dl wildfond 3 dl room  5 cl cognac HOW Verwarm de over voor op 200 °C. Laat de fazant aankleuren in de pan en laat daarna 35 min. zacht doorbakken in een pot met deksel, op het vuur of in de oven op 180 °C. Voeg er een paar sjalotten en een takje tijm aan toe. Om uitdroging te vermijden, moet je regelmatig oversauzen met eigen braadvocht en een Petit Suisse in de fazant steken. Als de fazant klaar is, maak je in dezelfde...

Lees meer

RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

WHAT (2P): 50 g boter 20 g grove peper 1 hazerug 4 dl wildfond 3 dl porto 3 dl rode wijn  1 teentje look  1 sjalot grof gesneden HOW: Verwarm de oven voor op 200 °C. Stoof een ajuin en een teentje look in de boter. Als de boter mooi bruin is, voeg dan de hazenrug toe. Bak de rugkant 4 min. en de onderkant 2 min. in de pan Haal de hazenrug uit de pan en gaar 4 min. verder in de oven op 180 °C met extra boter. Giet het vet uit de pan en blus met rode...

Lees meer

BAKTIP: Côte à l'os façon Hendrik

BAKTIP: Côte à l'os façon Hendrik Verwarm het vlees, naargelang de dikte, een uurtje in een heteluchtoven op 50 °C. Zet je oven op een kier, zodat er ventilatie is. Dit levert bij het bakken een krokant korstje op. Kruid het vlees daarna met grof zeezout en peper. Masseer lichtjes in. Bak of grill 3 à 4 minuten aan elke kant op een hoog vuur, naargelang de dikte. Haal het been eraf en bak nog eens 30 seconden aan elke kant. Versnijd het vlees in sneetjes en werk af met grof zeezout.

Lees meer


close menu