Kapblog

Nieuwste

Week van de korte keten 14/05-22/05

Van 14 tem 22 mei vindt in Vlaanderen terug de 'Week van de korte keten' plaats.  Tijdens die week vestigen we graag de aandacht op de smakelijke rijkdom van onze provincie en op het verhaal achter al die lekkere 'korte keten'producten.  De ideale periode dus om ons West-Vlaams Rood rund en Menapii varken te ontdekken!  West-Vlaams RoodOns ultiemterroir-rund van eigen streek! Gevoed met gras en lokaal geproduceerd voer. Deze runderen kalveren maar 2 tot 3 keer, want dat is belangrijk om goed vlees te verkrijgen. Pas na een zestal jaar zijn de dieren slachtrijp en levert het rund zijn typisch donkerrode vlees...

Week van de korte keten 14/05-22/05

Week van de korte keten 14/05-22/05

Van 14 tem 22 mei vindt in Vlaanderen terug de...

Lees meer
Lam van de Lozère

Verhaal

Lam van de Lozère

Afhankelijk van de jaargetijden wisselen we lam uit Zeeland, de...

Lees meer
Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze 4 P...

Lees meer
Toast met smeuïge varkenspoot

Toast met smeuïge varkenspoot

Recept voor 2 personen: • 4...

Lees meer
Tijd voor de herfst...

Verhaal

Tijd voor de herfst...

Met het langzaam korten van de dagen kondigt de... Lees meer
Kalfszwezerik met zwarte look en jus van boschampignons

Recept

Kalfszwezerik met zwarte look en jus van boschampignons

WHAT (2P) • 500 g kalfszwezeriken...

Lees meer
Recept: Shortribs met zure room en kikkererwten

Recept

Recept: Shortribs met zure room en kikkererwten

2 shortribs 300 g zure room Sap van...

Lees meer
RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

Recept

RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

WHAT (2P) 50 g boter 20 g grove...

Lees meer
RECEPT: Fazant Fine Champagne

Recept

RECEPT: Fazant Fine Champagne

WHAT (2P) 1 fazant 1 Petit Suisse 300...

Lees meer
close menu