Côte à l'os façon Hendrik

Benodigdheden
Per persoon
- 500g Oedslach - Porterhouse
- Fleur de sel
- Peper
- Olijfolie
- Dierendonck Spices & Rubs naar smaak
Ons recept
Stel je eens voor: een sappige en perfect gemarbreerde steak, gesneden uit de dunne lende van het rund. Maak kennis met de porterhouse, een ware gastronomische verrukking. Deze minder bekende cut, zorgvuldig gezaagd op ongeveer 500 gram, onthult een smaakvol côte à l'osje dat het hart van menig vleesliefhebber sneller doet kloppen.
Bereid volgens de principes van onze Oedslach is het perfect afgerijpt, met een marmering die zorgt voor een ongeëvenaarde malsheid en smaak. Ontdek de ongekende mogelijkheden van de porterhouse en geef jezelf de ultieme culinaire traktatie.
Bereiding
- Verwarm het vlees, naargelang de dikte, een uurtje in een heteluchtoven op 50 °C.
- Zet je oven op een kier, zodat er ventilatie is. Dit levert bij het bakken een krokant korstje op.
- Kruid het vlees daarna met grof zeezout en peper. Masseer lichtjes in.
- Bak of grill 3 à 4 minuten aan elke kant op een hoog vuur, naargelang de dikte.
- Haal het been eraf en bak nog eens 30 seconden aan elke kant.