RECEPT: Fazant Fine Champagne

RECEPT: Fazant Fine Champagne

WHAT (2P)
1 fazant
1 Petit Suisse
300 g hoeveboter
2 sjalotten 
1 takje tijm 
2 dl wildfond
3 dl room 
5 cl cognac
HOW
  • Verwarm de over voor op 200 °C.
  • Laat de fazant aankleuren in de pan en laat daarna 35 min. zacht doorbakken in een pot met deksel, op het vuur of in de oven op 180 °C.
  • Voeg er een paar sjalotten en een takje tijm aan toe.
  • Om uitdroging te vermijden, moet je regelmatig oversauzen met eigen braadvocht en een Petit Suisse in de fazant steken.
  • Als de fazant klaar is, maak je in dezelfde pan de saus.
  • Verwijder de fazant en houd deze warm in de oven op 110°C met nog een klontje boter. Giet het vet af en flambeer de pan met cognac. Voeg de wildfond toe en vervolgens de room. Laat dit inkoken tot de gewenste sausdikte. Serveer de fazant met een rijkelijke portie saus.

WITH

Bij dit gerecht past gebraisseerde witlof en een verskroketje.


Ouder artikel Recenter artikel

close menu