Wilde eend met wortelpuree en groentjes

split-item
Benodigdheden
Voor 4 personen
- 2 wilde eenden
-
40 g boter + 1 el olijfolie
-
1 ui, grofgesneden
-
2 wortelen, in stukken
-
2 stengels bleekselderij, in stukken
-
2 takjes rozemarijn
-
200 ml gevogeltebouillon
-
Peper & zout
Voor de wortelpuree:
-
600 g wortelen, in schijfjes
-
200 g aardappelen, in blokjes
-
40 g boter
-
Scheutje room
-
Peper, zout, snufje komijn (optioneel)
Tip groentjes: prinsessenboontjes
-
200 g prinsessenboontjes, gehalveerd
-
200 g courgette, in blokjes
-
1 el olijfolie
-
1 teen knoflook, fijngehakt
-
Peper & zout
Ons recept
Malse wilde eend uit de oven, rijk van smaak en mooi in balans gebracht met een zachte wortelpuree. Frisgroene boontjes zorgen voor een licht en levendig accent.
Een gerecht dat de kracht van wild combineert met de warmte van verse seizoensgroenten naar keuze.
Bereiding
-
Bak de eend rondom bruin in boter + olie.
-
Voeg ui, wortel, selder, rozemarijn en bouillon toe. Zet 45–55 min in oven op 180 °C. Overgiet regelmatig met de bouillon. Laat daarna de eenden 10 min rusten.
-
Kook de wortelen en aardappelen zacht, pureer met boter en room, kruid af met peper, zout en eventueel komijn.
-
Blancheer boontjes kort, bak ze daarna samen met courgette en knoflook in olijfolie, breng op smaak.
Afwerking
Serveer de puree als basis op het bord. Leg de eend versneden in stukken er op, voeg de groentjes toe en giet wat van de vleesjus over.
0 reacties
Gebruikte producten

