Wilde eend met wortelpuree en groentjes

Wilde eend met wortelpuree en groentjes
Recept

split-item

Benodigdheden

Voor 4 personen

  • 2 wilde eenden 
  • 40 g boter + 1 el olijfolie

  • 1 ui, grofgesneden

  • 2 wortelen, in stukken

  • 2 stengels bleekselderij, in stukken

  • 2 takjes rozemarijn

  • 200 ml gevogeltebouillon

  • Peper & zout

Voor de wortelpuree:

  • 600 g wortelen, in schijfjes

  • 200 g aardappelen, in blokjes

  • 40 g boter

  • Scheutje room

  • Peper, zout, snufje komijn (optioneel)

Tip groentjes: prinsessenboontjes 

  • 200 g prinsessenboontjes, gehalveerd

  • 200 g courgette, in blokjes

  • 1 el olijfolie

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • Peper & zout

    Ons recept

    Malse wilde eend uit de oven, rijk van smaak en mooi in balans gebracht met een zachte wortelpuree. Frisgroene boontjes zorgen voor een licht en levendig accent.
     Een gerecht dat de kracht van wild combineert met de warmte van verse seizoensgroenten naar keuze. 

    Bereiding

    • Bak de eend rondom bruin in boter + olie.

    • Voeg ui, wortel, selder, rozemarijn en bouillon toe. Zet 45–55 min in oven op 180 °C. Overgiet regelmatig met de bouillon. Laat daarna de eenden 10 min rusten.

    • Kook de wortelen en aardappelen zacht, pureer met boter en room, kruid af met peper, zout en eventueel komijn.

    • Blancheer boontjes kort, bak ze daarna samen met courgette en knoflook in olijfolie, breng op smaak.

    Afwerking

    Serveer de puree als basis op het bord. Leg de eend versneden in stukken er op, voeg de groentjes toe en giet wat van de vleesjus over. 


    0 comments


    Leave a comment

    Please note: comments need to be approved before they can be published

    Products

    Wild duck
    Wild duck
    €20,85
    Shop now
    Carrot puree
    Less than 10 in stock
    Carrot puree 1 review
    €9,00
    Sold out
    Olive Oil Château Margüi
    Nieuw
    Olive Oil Château Margüi
    From €18,50
    Shop now

    Related recipes

    Baking tip: Stuffed Turkey

    Recept

    Baking tip: Stuffed Turkey

    One of the stars of the festive table is... Read more
    RECEPT: Rabbit back - a delicious game classic

    Recept

    RECEPT: Rabbit back - a delicious game classic

    The saddle of hare, a royal piece of game, makes... Read more
    Fawn with game sauce

    Recept

    Fawn with game sauce

    The graceful appearance of the fawn reflects the grace and... Read more
    close menu