Escalope alla Milanese

Escalope alla Milanese
Recept

Benodigdheden

Voor 4 personen

  • 400g spaghetti

  • 4 kalfsschnitzels

  • 800g tomatenblokjes

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook 

  • 2el tomatenpuree

  • 2el olijfolie

  • 1tl suiker

  • 1tl Italiaanse kruiden

  • 80g Parmezaanse kaas

  • Peper & zout
  • Verse basilicum 

 

 

Ons recept

Met onze mals gesneden kalfsschnitzels en de ambachtelijke eierpasta van La Campofilone haal je de basis in huis voor een authentieke escalope alla milanese.

Bak de schnitzels goudbruin in roomboter en serveer ze met een schijfje citroen, terwijl je de pasta al dente kookt en afwerkt met wat roomboter, salie en een royale snuf Parmezaanse kaas. In minder dan 30 minuten zet je zo een klassieker op tafel die smaakt alsof hij rechtstreeks uit Milaan komt.

Met deze combinatie breng je eenvoud, traditie en kwaliteit samen — ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd of een verfijnd diner met gasten.

Bereiding

    • Verhit 2el olijfolie en fruit de fijngesnipperde ui en knoflook.
    • Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker, peper & zout en Italiaanse kruiden toe. Laat ca. 10min zachtjes sudderen. 
    • Kook de spaghetti al dente in gezouten water en bewaar een kopje kookvocht. 
    • Bak de gepaneerde kalfsschnitzels in hete olie goudbruin tot ze een mooi krokante korst hebben. 
    • Meng de pasta met de tomatensaus en voeg eventueel wat van het kookvocht toe. 
    • Serveer de pasta met de kalfsschnitzels, werk af met Parmezaan en verse basilicum.

 


0 comments


Leave a comment

Please note: comments need to be approved before they can be published

Products

Veal Schnitzel
Veal Schnitzel 7 reviews
€19,50
Shop now
Spaghetti 'La Campofilone'
Nieuw Less than 10 in stock
Spaghetti 'La Campofilone'
€5,50
Shop now

Related recipes

Pasta Carbonara

Recept

Pasta Carbonara

Onze pasta carbonara is een eerbetoon aan puur vakmanschap: romige,... Read more
Burger Bun with Confit Shortrib in Korean Glaze and Coleslaw

Recept

Burger Bun with Confit Shortrib in Korean Glaze and Coleslaw

This is Read more
Geroosterde mergpijp met gremolata en dungesneden bavette

Recept

Geroosterde mergpijp met gremolata en dungesneden bavette

Laat je verleiden door de diepe, romige smaak... Read more
close menu