Cutting blog

New

Week van de korte keten 14/05-22/05

Van 14 tem 22 mei vindt in Vlaanderen terug de 'Week van de korte keten' plaats.  Tijdens die week vestigen we graag de aandacht op de smakelijke rijkdom van onze provincie en op het verhaal achter al die lekkere 'korte keten'producten.  De ideale periode dus om ons West-Vlaams Rood rund en Menapii varken te ontdekken!  West-Vlaams RoodOns ultiemterroir-rund van eigen streek! Gevoed met gras en lokaal geproduceerd voer. Deze runderen kalveren maar 2 tot 3 keer, want dat is belangrijk om goed vlees te verkrijgen. Pas na een zestal jaar zijn de dieren slachtrijp en levert het rund zijn typisch donkerrode vlees...

Week van de korte keten 14/05-22/05

Week van de korte keten 14/05-22/05

Van 14 tem 22 mei vindt in Vlaanderen terug de...

Read more
LAMBFROM LOZÈRE

Story

LAMBFROM LOZÈRE

Depending on the season, we use lamb from Zeeland Flanders,... Read more
Lamb shoulder from the Pyrenees in Mediterranean style

Recept

Lamb shoulder from the Pyrenees in Mediterranean style

Lamb shoulder from the Pyrenees in Mediterranean style 4...

Read more
Toast with a creamy pig's trotter

Toast with a creamy pig's trotter

1. Cook the pig’s trotters in the stock until tender,... Read more
It's time for autumn...

Story

It's time for autumn...

With the days slowly shortening, autumn is already approaching. On... Read more
Veal sweetbreads with black garlic and a wild mushroom sauce

Recept

Veal sweetbreads with black garlic and a wild mushroom sauce

1. Soak the veal sweetbreads overnight in salted water. Rinse... Read more
SHORT RIBS OF MENAPIAN PIG WITH SOUR CREAM AND CHICKPEAS

Recept

SHORT RIBS OF MENAPIAN PIG WITH SOUR CREAM AND CHICKPEAS

Place all the ingredients for the glaze in a saucepan,... Read more
RECEPT: Deer calf with game sauce

Recept

RECEPT: Deer calf with game sauce

WHAT(2P) 50 g butter20 g coarse pepper400...

Read more
RECEPT: Pheasant Fine Champagne

Recept

RECEPT: Pheasant Fine Champagne

WHAT(2P) 1 pheasant 1 Petit Suisse 300...

Read more
close menu