Geroosterde mergpijp met gremolata en dungesneden bavette

Benodigdheden
Voor 4 personen
200g rundsvlees (bij voorkeur bavette, platte bil of een ander sappig stuk
- 1 mergpijp in de lengte doormidden gezaagd
- Peper & zout
- Olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 handvol platte peterselie
- Zeste van 1 citroen
- 2 el panko of vers broodkruim
Bereiding
1. Gremolata maken:
- Hak de knoflook, peterselie en citroenzeste fijn.
- Meng alles met de panko of broodkruim
- Voeg een eetlepel olijfolie en een snufje zout toe
- Meng tot je een grove pasta bekomt
2. Mergpijpen:
- Leg de mergpijpen in een ovenschaal of op een vuurvaste plaat.
- Bedek de mergpijpen met de gremolata.
- Zet de mergpijpen gedurende 15 à 20 min in een voorverwarmde oven van 200°C of plaats ze op de BBQ met gesloten deksel. Eens het merg begint te borrelen en de korst goudbruin zijn ze klaar.
3. Rundsvlees:
- Laat terwijl de mergpijpjes garen het rundsvlees kort en krachtig grillen aan beide zijden.
- Laat kort rusten en snijd in flinterdunne plakjes.
4. Afwerking:
- Dresseer de mergpijpen op een bord of schaal.
- Leg de plakjes vlees op de mergpijpen.
- Werk af met een snuifje fleur de sel of gerookt zout.
Tip
Serveer met een stukje zuurdesembrood of geroosterde focaccia om te dippen in het merg.
Een glas stevige rode wijn erbij en klaar!
Rock 'n roll op het bot ! Voor wie durft!