Wilde eend met wortelpuree en groentjes

Wilde eend met wortelpuree en groentjes
Recettes

split-item

Benodigdheden

Voor 4 personen

  • 2 wilde eenden 
  • 40 g boter + 1 el olijfolie

  • 1 ui, grofgesneden

  • 2 wortelen, in stukken

  • 2 stengels bleekselderij, in stukken

  • 2 takjes rozemarijn

  • 200 ml gevogeltebouillon

  • Peper & zout

Voor de wortelpuree:

  • 600 g wortelen, in schijfjes

  • 200 g aardappelen, in blokjes

  • 40 g boter

  • Scheutje room

  • Peper, zout, snufje komijn (optioneel)

Tip groentjes: prinsessenboontjes 

  • 200 g prinsessenboontjes, gehalveerd

  • 200 g courgette, in blokjes

  • 1 el olijfolie

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • Peper & zout

    Ons recept

    Malse wilde eend uit de oven, rijk van smaak en mooi in balans gebracht met een zachte wortelpuree. Frisgroene boontjes zorgen voor een licht en levendig accent.
     Een gerecht dat de kracht van wild combineert met de warmte van verse seizoensgroenten naar keuze. 

    Bereiding

    • Bak de eend rondom bruin in boter + olie.

    • Voeg ui, wortel, selder, rozemarijn en bouillon toe. Zet 45–55 min in oven op 180 °C. Overgiet regelmatig met de bouillon. Laat daarna de eenden 10 min rusten.

    • Kook de wortelen en aardappelen zacht, pureer met boter en room, kruid af met peper, zout en eventueel komijn.

    • Blancheer boontjes kort, bak ze daarna samen met courgette en knoflook in olijfolie, breng op smaak.

    Afwerking

    Serveer de puree als basis op het bord. Leg de eend versneden in stukken er op, voeg de groentjes toe en giet wat van de vleesjus over. 


    0 commentaire


    Laissez un commentaire

    Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

    Produits utilisés

    Canard sauvage
    Canard sauvage
    €20,85
    Shop now
    Purée de carottes
    Moins de 10 en stock
    Purée de carottes 1 review
    €9,00
    Épuisé
    Huile D'Olive  Château Margüi
    Nieuw
    Huile D'Olive Château Margüi
    À partir de €18,50
    Shop now

    Recettes associées

    Conseil de cuisson : Dinde ou chapon farci

    Recettes

    Conseil de cuisson : Dinde ou chapon farci

    Een van de sterren van de feesttafel is de sappige kalkoen... Plus
    RECEPT: Le lapin de retour - un délicieux classique du jeu

    Recettes

    RECEPT: Le lapin de retour - un délicieux classique du jeu

    De hazenrug, een koninklijk stuk wild, laat culinaire harten sneller... Plus
    Filet de chevreuil à la sauce de gibier

    Recettes

    Filet de chevreuil à la sauce de gibier

    L'allure gracieuse du chevreuil reflète la grâce et la finesse... Plus
    close menu