Wilde eend met wortelpuree en groentjes

Wilde eend met wortelpuree en groentjes
Recettes

split-item

Benodigdheden

Voor 4 personen

  • 2 wilde eenden 
  • 40 g boter + 1 el olijfolie

  • 1 ui, grofgesneden

  • 2 wortelen, in stukken

  • 2 stengels bleekselderij, in stukken

  • 2 takjes rozemarijn

  • 200 ml gevogeltebouillon

  • Peper & zout

Voor de wortelpuree:

  • 600 g wortelen, in schijfjes

  • 200 g aardappelen, in blokjes

  • 40 g boter

  • Scheutje room

  • Peper, zout, snufje komijn (optioneel)

Tip groentjes: prinsessenboontjes 

  • 200 g prinsessenboontjes, gehalveerd

  • 200 g courgette, in blokjes

  • 1 el olijfolie

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • Peper & zout

    Ons recept

    Malse wilde eend uit de oven, rijk van smaak en mooi in balans gebracht met een zachte wortelpuree. Frisgroene boontjes zorgen voor een licht en levendig accent.
     Een gerecht dat de kracht van wild combineert met de warmte van verse seizoensgroenten naar keuze. 

    Bereiding

    • Bak de eend rondom bruin in boter + olie.

    • Voeg ui, wortel, selder, rozemarijn en bouillon toe. Zet 45–55 min in oven op 180 °C. Overgiet regelmatig met de bouillon. Laat daarna de eenden 10 min rusten.

    • Kook de wortelen en aardappelen zacht, pureer met boter en room, kruid af met peper, zout en eventueel komijn.

    • Blancheer boontjes kort, bak ze daarna samen met courgette en knoflook in olijfolie, breng op smaak.

    Afwerking

    Serveer de puree als basis op het bord. Leg de eend versneden in stukken er op, voeg de groentjes toe en giet wat van de vleesjus over. 


    0 commentaires


    Laissez un commentaire

    Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

    Produits utilisés

    Canard sauvage
    Moins de 10 en stock
    Canard sauvage
    €20,85
    Shop now
    Huile D'Olive  Château Margüi
    Nieuw
    Huile D'Olive Château Margüi
    À partir de €18,50
    Shop now

    Recettes associées

    Perdrix aux chanterelles et purée de céleri

    Recettes

    Perdrix aux chanterelles et purée de céleri

    Découvrez la saveur délicate de la perdrix associée à une... Plus
    Pasta Nduja

    Recettes

    Pasta Nduja

    Découvrez notre 'Nduja', une spécialité unique et... Plus
    Escalope à la milanaise

    Recettes

    Escalope à la milanaise

    Escalope à la milanaise avec pâtes La Campofilone... Plus
    close menu