Patrijs met cantharellen en knolselderpuree

Patrijs met cantharellen en knolselderpuree
Recept

split-item

Benodigdheden

Voor 4 personen

  • 4 patrijzen

  • 40 g boter + 1 el olijfolie

  • 1 sjalot, fijngehakt

  • 1 teen knoflook, geplet

  • 1 takje tijm

  • 1 laurierblad

  • 200 ml gevogeltebouillon

  • Peper & zout

Voor de cantharellen:

  • 300 g cantharellen, schoongemaakt

  • 1 sjalot, fijngesnipperd

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • 20 g boter + 1 el olijfolie

  • Handvol peterselie, gehakt

Voor de knolselderpuree:

  • 400 g knolselder, geschild en in blokjes

  • 200 g aardappelen, geschild en in blokjes

  • 40 g boter

  • Scheutje warme melk

  • Peper, zout en nootmuskaat

Ons recept

Een delicaat stukje wild: goudbruin gebraden patrijs, geserveerd op een romige knolselderijpuree.

Daarbij fijne cantharellen, kort gebakken met knoflook en peterselie, die een aardse toets geven aan dit gerecht.
Pure smaken, klassiek en elegant – precies zoals patrijs hoort te zijn.

Bereiding

  • Bak de patrijzen rondom bruin in boter en olie. Haal uit de pan. 
  • Fruit de sjalot en knoflook, voeg tijm, laurier en bouillon toe.
    Leg de patrijzen in een ovenschaal en voeg de bouillon toe.
  • Zet gedurende 15–20 min in oven op 200 °C.
  • Kook de knolselder en aardappelen gaar. Pureer met boter en melk en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 
  • Bak cantharellen kort in boter + olie met sjalot en knoflook, werk af met peterselie.

Afwerking

Serveer de puree als basis op het bord. Leg de patrijs er op, voeg de cantharellen toe en giet wat van de vleesjus over. 


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Patrijs
Minder dan 10 in stock
Patrijs
€38,75
Shop nu
Selderpuree
Selderpuree 2 reviews
€9,00
Shop nu
Olijfolie Château Margüi
Nieuw
Olijfolie Château Margüi
Vanaf €18,50
Shop nu

Verwante recepten

Opgevulde kalkoen of kapoen

Recept

Opgevulde kalkoen of kapoen

Een van de sterren van de feesttafel is de sappige kalkoen... Lees meer
Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

Recept

Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

De hazenrug, een koninklijk stuk wild, laat culinaire harten sneller... Lees meer
Hertenkalf met wildsaus

Recept

Hertenkalf met wildsaus

Het hertenkalf weerspiegelt de gratie en finesse van de natuur zelf. Ons recept... Lees meer
close menu