RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

WHAT (2P)
- 50 g boter
- 20 g grove peper
- 400 g hertenkalf
- 4 dl wildfond
- 3 dl porto
- 3 dl rode wijn
- 1 teentje look
- 1 sjalot grof gesneden
HOW
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Stoof een sjalot en een teentje look in de boter.
- Kruid het vlees met grove peper en zout. Als de boter mooi bruin is, bak je het vlees mooi krokant.
- Haal het vlees uit de pan en gaar nog 4 min. in de oven op 180 °C met extra boter.
- Giet het vet uit de pan en blus met rode wijn, porto en wildjus. Laat inkoken tot de helft. Zeef de saus.
- Monteer de saus net voor het serveren met enkele klontjes koude boter. Eventueel kan je een extra stukje chocolade toevoegen.
- Serveer het vlees met de saus.
Gebruikte producten

Wildfond
€6,50