RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

RECEPT: Hertenkalf met wildsaus
Recept

WHAT (2P)

  • 50 g boter
  • 20 g grove peper
  • 400 g hertenkalf
  • 4 dl wildfond
  • 3 dl porto
  • 3 dl rode wijn
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot grof gesneden

HOW

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Stoof een sjalot en een teentje look in de boter.
  3. Kruid het vlees met grove peper en zout. Als de boter mooi bruin is, bak je het vlees mooi krokant.
  4. Haal het vlees uit de pan en gaar nog 4 min. in de oven op 180 °C met extra boter.
  5. Giet het vet uit de pan en blus met rode wijn, porto en wildjus. Laat inkoken tot de helft. Zeef de saus.
  6. Monteer de saus net voor het serveren met enkele klontjes koude boter. Eventueel kan je een extra stukje chocolade toevoegen.
  7. Serveer het vlees met de saus.

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Hertenkalffilet
Minder dan 10 in stock
Hertenkalffilet
€48,00
Shop nu
Wildfond
Wildfond
€6,50
Shop nu

Verwante recepten

Lamsschouder uit de Pyreneeën

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën

Tussen 15 november en 15 december zijn de melklammetjes uit... Lees meer
Rillette van eend en varken met salie

Recept

Rillette van eend en varken met salie

Rillettes in een terrine is iets om met je vrienden... Lees meer
RECEPT: Tartaar van rund met merg

Recept

RECEPT: Tartaar van rund met merg

Voor tartaar geef ik de voorkeur aan bavette, het heeft... Lees meer
close menu