RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

WHAT (2P)

  • 50 g boter
  • 20 g grove peper
  • 400 g hertenkalf
  • 4 dl wildfond
  • 3 dl porto
  • 3 dl rode wijn
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot grof gesneden

HOW

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Stoof een sjalot en een teentje look in de boter.
  • Kruid het vlees met grove peper en zout. Als de boter mooi bruin is, bak je het vlees mooi krokant.
  • Haal het vlees uit de pan en gaar nog 4 min. in de oven op 180 °C met extra boter.
  • Giet het vet uit de pan en blus met rode wijn, porto en wildjus. Laat inkoken tot de helft. Zeef de saus.
  • Monteer de saus net voor het serveren met enkele klontjes koude boter. Eventueel kan je een extra stukje chocolade toevoegen.
  • Serveer het vlees met de saus.

Ouder artikel

close menu