RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

RECEPT: Hertenkalf met wildsaus
Recept

WHAT (2P)

  • 50 g boter
  • 20 g grove peper
  • 400 g hertenkalf
  • 4 dl wildfond
  • 3 dl porto
  • 3 dl rode wijn
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot grof gesneden

HOW

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Stoof een sjalot en een teentje look in de boter.
  3. Kruid het vlees met grove peper en zout. Als de boter mooi bruin is, bak je het vlees mooi krokant.
  4. Haal het vlees uit de pan en gaar nog 4 min. in de oven op 180 °C met extra boter.
  5. Giet het vet uit de pan en blus met rode wijn, porto en wildjus. Laat inkoken tot de helft. Zeef de saus.
  6. Monteer de saus net voor het serveren met enkele klontjes koude boter. Eventueel kan je een extra stukje chocolade toevoegen.
  7. Serveer het vlees met de saus.

Gebruikte producten

Wildfond
Wildfond
€6,50
Shop nu

Verwante recepten

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze 4 P...

Lees meer
Kalfszwezerik met zwarte look en jus van boschampignons

Recept

Kalfszwezerik met zwarte look en jus van boschampignons

WHAT (2P) • 500 g kalfszwezeriken...

Lees meer
Recept: Shortribs met zure room en kikkererwten

Recept

Recept: Shortribs met zure room en kikkererwten

2 shortribs 300 g zure room Sap van...

Lees meer
close menu