Verse pulled lamb burger
Ingrediënten
Voor 6 burgers
- 1 lamsschouder van Lozère
- 3 teentjes look
- 4 sjalot
- 25g tijm
- 12g garam masala
Ons recept
Duik in de traditie van slow cooking met onze pulled lamb burgers, een eerbetoon aan de rijke smaak van lamsschouder. Dit deel van het lam, bekend om zijn intense smaak, wordt perfect mals wanneer het urenlang op lage temperatuur wordt gegaard. De traditie van het vlees langzaam laten garen boven gloeiende kolen, waarbij de vlezige aroma's zich vermengen met een kruidige rub van look, sjalot, tijm, en garam masala, is een culinaire techniek die de tijd trotseert.
Deze pulled lamb burgers zijn een moderne ode aan de kookkunsten van onze voorouders, waarbij vlees zachtjes van het bot wordt getrokken om te genieten. Bereid je voor op een gerecht dat niet alleen diep verankerd ligt in onze culinaire geschiedenis, maar ook verrukt met zijn rijke, complexe smaken. Perfect voor een vernieuwende barbecue-ervaring of een gezellige familiemaaltijd.
Bereiding
- Zet een pan met boter op een laag vuurtje en voeg een paar teentjes look, grof gehakte sjalot en takjes tijm toe. Bak het schoudertje aan in de pan met boter.
- Leg het lamsschoudertje in een ovenschotel, voeg een scheut olijfolie toe en zet vervolgens 3 uur in de oven op 110 °C, zodat het vlees low & slow kan garen.
- Arroseer het vlees elk halfuur om het sappig en mals te houden. Bedek de ovenschotel het laatste halfuur met aluminiumfolie.
- Prik na 3 uur af en toe in het vlees om te controleren of het gaar is. Als het vlees makkelijk van de beentjes los komt, is het klaar.
- Zodra het vlees gaar is, zeef je het braadvocht en houd je het apart voor later. Nu kan je het vlees beginnen te plukken. Let wel goed op, want het kan warm worden aan de handen.
- Doe het geplukte vlees in een pan. Voeg het braadvocht en de garam masala toe. Bak het vlees kort aan in de pan om het een tikkeltje krokanter te maken.
Afwerking
Beleg je verse hamburgerbuns met the Butcher's Sauce en verdeel daarover de pulled lamb. Werk af met een honingmosterdsausje en gefrituurd groen.