Verse pulled lamb burger

Verse pulled lamb burger
Recept

Ingrediënten

Voor 6 burgers

  • 1 lamsschouder van Lozère
  • 3 teentjes look
  • 4 sjalot
  • 25g tijm
  • 12g garam masala

Ons recept

Duik in de traditie van slow cooking met onze pulled lamb burgers, een eerbetoon aan de rijke smaak van lamsschouder. Dit deel van het lam, bekend om zijn intense smaak, wordt perfect mals wanneer het urenlang op lage temperatuur wordt gegaard. De traditie van het vlees langzaam laten garen boven gloeiende kolen, waarbij de vlezige aroma's zich vermengen met een kruidige rub van look, sjalot, tijm, en garam masala, is een culinaire techniek die de tijd trotseert.

Deze pulled lamb burgers zijn een moderne ode aan de kookkunsten van onze voorouders, waarbij vlees zachtjes van het bot wordt getrokken om te genieten. Bereid je voor op een gerecht dat niet alleen diep verankerd ligt in onze culinaire geschiedenis, maar ook verrukt met zijn rijke, complexe smaken. Perfect voor een vernieuwende barbecue-ervaring of een gezellige familiemaaltijd.

Bereiding

  • Zet een pan met boter op een laag vuurtje en voeg een paar teentjes look, grof gehakte sjalot en takjes tijm toe. Bak het schoudertje aan in de pan met boter.
  • Leg het lamsschoudertje in een ovenschotel, voeg een scheut olijfolie toe en zet vervolgens 3 uur in de oven op 110 °C, zodat het vlees low & slow kan garen.
  • Arroseer het vlees elk halfuur om het sappig en mals te houden. Bedek de ovenschotel het laatste halfuur met aluminiumfolie.
  • Prik na 3 uur af en toe in het vlees om te controleren of het gaar is. Als het vlees makkelijk van de beentjes los komt, is het klaar.
  • Zodra het vlees gaar is, zeef je het braadvocht en houd je het apart voor later. Nu kan je het vlees beginnen te plukken. Let wel goed op, want het kan warm worden aan de handen.
  • Doe het geplukte vlees in een pan. Voeg het braadvocht en de garam masala toe. Bak het vlees kort aan in de pan om het een tikkeltje krokanter te maken.


Afwerking

Beleg je verse hamburgerbuns met the Butcher's Sauce en verdeel daarover de pulled lamb. Werk af met een honingmosterdsausje en gefrituurd groen.


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Hamburgerbuns 'Vlaamsch Broodhuys'
Minder dan 10 in stock
Hamburgerbuns 'Vlaamsch Broodhuys' 1 review
€12,00
Shop nu
The Butcher's Sauce - Ketchup
The Butcher's Sauce - Ketchup 6 Reviews
€4,80
Shop nu

Verwante recepten

Witte pensen met geflambeerde appelcompote

Recept

Witte pensen met geflambeerde appelcompote

Witte worst, ook wel witte pens of ‘boudin blanc’... Lees meer
Hertenkalf met wildsaus

Recept

Hertenkalf met wildsaus

Het hertenkalf weerspiegelt de gratie en finesse van de natuur zelf. Ons recept... Lees meer
Rillettes van eend en varken met salie

Recept

Rillettes van eend en varken met salie

Rillettes in een terrine is iets om met je vrienden... Lees meer
close menu