RECEPT: Kefta met koolrabisalade en yoghurt-muntdressing

VOOR DE KEFTA:
- 1 kg lamsgehakt
- 2 el platte peterselie
- 16 gr keukenzout
- 5 gr zwarte peper
- 1 rode peper
- 40 gr Spices & Rubs - Oriental Boogie
VOOR DE SALADE:
- 1bussel koolrabi
- 2 wortelen
- 50 gr geroosterde amandelen
- 1 el platte peterselie
- 1/2 limoen
VOOR HET YOGHURT-MUNTSAUSJE:
- 200 gr Griekse yoghurt
- handvol verse munt
- 1/2 limoen
- 1 teentje verse look
- scheutje vloeibare honing of agavesiroop
THIS IS HOW WE DO IT:
Kefta maken:
- Meng het lamsgehakt met de gehakte platte peterselie, een fijn gehakt rood pepertje en een royale hoeveelheid Oriental Boogie
- Maak worstjes van het gemengde gehakt en steek ze op een spiesje zodat ze makkelijk kunnen gebakken worden
- Gaar ze op de BBQ of in de pan
Salade maken:
- Meng de geraspte koolrabi en wortelen dooreen
- Voeg peper, zout, olijfolie en het sap van een halve limoen toe
- Werk af met geroosterde amandelschilfertjes en wat platte peterselie
Yoghurt-muntsausje maken:
- Plet de verse look en hak een grote hand verse munt fijn
- Meng de griekse yoghurt met de munt, de look en het sap van een halve limoen
- Voeg peper, zout, olijfolie en een scheutje vloeibare honing of agavesiroop toe
TIP:
Serveer dit alles in een wrap of pitabroodje.