Kalfszwezerik met zwarte look en jus van boschampignons

Kalfszwezerik met zwarte look en jus van boschampignons
Recept

WHAT (2P)

• 500 g kalfszwezeriken

• melk

• 8 peperbollen

• ½ lookbol

• 5 takken tijm

• zout

• erwtenscheuten

• bloem

• boter

ZWARTE LOOK

• basismayonaise

• 4 tenen zwarte look

• druivenpitolie

JUS VAN BOSCHAMPIGNONS

• 150 g gedroogde girolles

• 2 stengels citroengras

• 10 peperbollen

• goede snuif zout

• 4 takken tijm

• ½ bol look

• 3 sjalotten

• goede scheut Noilly Prat

• 250 ml kippenbouillon

• 500 ml room

HOW

1. Leg de kalfszwezeriken op zout water gedurende 1 nacht. Spoel vervolgens goed af om het overtollige bloed weg te krijgen. Leg dan de kalfszwezeriken in de melk met de peperbollen, look en tijm en breng aan de kook. Haal ze uit de melk na zo’n 5 minuten koken en maak ze schoon. Kruid ze met peper en zout en haal door de bloem en bak krokant in genoeg boter.

2. Voeg de tenen look toe aan de basismayonaise en monteer met de druivenpitolie.

3. Stoof voor de jus alle ingrediënten aan, blus met de Noilly Prat, laat reduceren en voeg de kippenbouillon en room toe. Laat 2 uur trekken (lichtjes pruttelen), kruid af en monteer met een paar blokjes boter

4. Werk af met erwtenscheuten.


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Zwezeriken
Zwezeriken
€37,50
Shop nu
Fleur de sel
Fleur de sel
€4,50
Shop nu

Verwante recepten

RECEPT: Kefta met koolrabisalade en yoghurt-muntdressing

Recept

RECEPT: Kefta met koolrabisalade en yoghurt-muntdressing

Kefta van lamsgehakt met een salade en heerlijk fris yoghurt-muntsausje... Lees meer
Hutsepot van mama Anneke

Recept

Hutsepot van mama Anneke

Wie kan de geur van een vers gemaakte hutsepot vergeten? Als... Lees meer
Lamsschouder uit de Pyreneeën

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën

Tussen 15 november en 15 december zijn de melklammetjes uit... Lees meer
close menu