Kalfszwezerik met zwarte look en jus van boschampignons

WHAT (2P)
• 500 g kalfszwezeriken
• melk
• 8 peperbollen
• ½ lookbol
• 5 takken tijm
• zout
• erwtenscheuten
• bloem
• boter
ZWARTE LOOK
• basismayonaise
• 4 tenen zwarte look
• druivenpitolie
JUS VAN BOSCHAMPIGNONS
• 150 g gedroogde girolles
• 2 stengels citroengras
• 10 peperbollen
• goede snuif zout
• 4 takken tijm
• ½ bol look
• 3 sjalotten
• goede scheut Noilly Prat
• 250 ml kippenbouillon
• 500 ml room
HOW
1. Leg de kalfszwezeriken op zout water gedurende 1 nacht. Spoel vervolgens goed af om het overtollige bloed weg te krijgen. Leg dan de kalfszwezeriken in de melk met de peperbollen, look en tijm en breng aan de kook. Haal ze uit de melk na zo’n 5 minuten koken en maak ze schoon. Kruid ze met peper en zout en haal door de bloem en bak krokant in genoeg boter.
2. Voeg de tenen look toe aan de basismayonaise en monteer met de druivenpitolie.
3. Stoof voor de jus alle ingrediënten aan, blus met de Noilly Prat, laat reduceren en voeg de kippenbouillon en room toe. Laat 2 uur trekken (lichtjes pruttelen), kruid af en monteer met een paar blokjes boter
4. Werk af met erwtenscheuten.
0 reacties
Gebruikte producten

