Short ribs van West-Vlaams Rood Rund

Short ribs van West-Vlaams Rood Rund
Recept

Rund - 24u - 4 tot 6 personen

  • 2 uien
  • 4 tenen look
  • 4 wortelen
  • tijm
  • laurier
  • 4 vette runderribben
  • olijfolie
  • 4 dl ingekookte runderfond
  • peper
  • grof zout
  • tijm
  • rozemarijn
  • 75 cl donker streekbier
  • 300 gr boter

Materiaal

  • oven
  • ovenschotel of braadslede

Neem een grote ovenschotel en dresseer de ribben erin. Bedek ze daarna met de uien, de geplette look, de wortelen, peper en zout, olijfolie, het lekkere bier (waar waarschijnlijk al een slok uit is👌) en een beetje runderfond. Verdeel ook de boter mooi over alle ribben.

Dit alles mag nu heel langzaam braiseren in de oven, gedurende 5 á 6 uur op 110 graden. Elke 20 tot 30 minuten arroseer je het vlees met de jus, die een evenwichtige mix is van fond, boter, bier enzovoort. De ribben worden nu krokant bruin maar door het arroseren tegelijk lekker sappig en een beetje gekaramelliseerd. Ook het vet van deze runderribben zal heerlijk worden van smaak.

Laat de ribben nadien een nacht rusten in de frigo. Snij ze van de platte rib en pareer het vlees, dat wil zeggen: snij allemaal mooi gelijke stukjes die op de rib gepresenteerd kunnen worden.

Bak deze stukken vlees nu weer een uurtje af in de oven op 110 graden en strijk ze in met de runderfond uit je braadslede. Presenteer ze nu voorzichtig op de rib en serveer.

Om je vingers bij af te likken!


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Traaggegaarde shortrib
Traaggegaarde shortrib 4 reviews
€7,00
Shop nu

Verwante recepten

RECEPT: Kefta met koolrabisalade en yoghurt-muntdressing

Recept

RECEPT: Kefta met koolrabisalade en yoghurt-muntdressing

Kefta van lamsgehakt met een salade en heerlijk fris yoghurt-muntsausje... Lees meer
Hutsepot van mama Anneke

Recept

Hutsepot van mama Anneke

Wie kan de geur van een vers gemaakte hutsepot vergeten? Als... Lees meer
Lamsschouder uit de Pyreneeën

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën

Tussen 15 november en 15 december zijn de melklammetjes uit... Lees meer
close menu