Short ribs van West-Vlaams Rood Rund

Short ribs van West-Vlaams Rood Rund
Recept

Rund - 24u - 4 tot 6 personen

  • 2 uien
  • 4 tenen look
  • 4 wortelen
  • tijm
  • laurier
  • 4 vette runderribben
  • olijfolie
  • 4 dl ingekookte runderfond
  • peper
  • grof zout
  • tijm
  • rozemarijn
  • 75 cl donker streekbier
  • 300 gr boter

Materiaal

  • oven
  • ovenschotel of braadslede

Neem een grote ovenschotel en dresseer de ribben erin. Bedek ze daarna met de uien, de geplette look, de wortelen, peper en zout, olijfolie, het lekkere bier (waar waarschijnlijk al een slok uit is👌) en een beetje runderfond. Verdeel ook de boter mooi over alle ribben.

Dit alles mag nu heel langzaam braiseren in de oven, gedurende 5 á 6 uur op 110 graden. Elke 20 tot 30 minuten arroseer je het vlees met de jus, die een evenwichtige mix is van fond, boter, bier enzovoort. De ribben worden nu krokant bruin maar door het arroseren tegelijk lekker sappig en een beetje gekaramelliseerd. Ook het vet van deze runderribben zal heerlijk worden van smaak.

Laat de ribben nadien een nacht rusten in de frigo. Snij ze van de platte rib en pareer het vlees, dat wil zeggen: snij allemaal mooi gelijke stukjes die op de rib gepresenteerd kunnen worden.

Bak deze stukken vlees nu weer een uurtje af in de oven op 110 graden en strijk ze in met de runderfond uit je braadslede. Presenteer ze nu voorzichtig op de rib en serveer.

Om je vingers bij af te likken!

Gebruikte producten

Traaggegaarde shortribs
Minder dan 10 in stock
Traaggegaarde shortribs 4 reviews
€13,95
Shop nu

Verwante recepten

Baktip: Opgevulde kalkoen of kapoen

Recept

Baktip: Opgevulde kalkoen of kapoen

  Opgevulde kalkoen of kapoen Oven voorverwarmen...

Lees meer
RECEPT: Fazant Fine Champagne

Recept

RECEPT: Fazant Fine Champagne

WHAT (2P) 1 fazant 1 Petit Suisse 300...

Lees meer
RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

Recept

RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

WHAT (2P): 50 g boter 20 g grove...

Lees meer
close menu