Pasta 'Nduja

Pasta 'Nduja
Recept

Benodigdheden

Voor 2 personen

  • 200g spaghetti
  • 50g Nduja
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2el olijfolie
  • 50g Parmezaanse kaas
  • Handvol verse basilicum 
  • Peper & zout 

Ons recept

Maak kennis met onze 'Nduja', een uniek en smaakvolle specialiteit afkomstig uit het zonnige Calabrië (Italië).

Deze gedroogde, smeerbare worst wordt gemaakt van het Menapische varken volgens een authentiek recept van Dierendonck, een naam die staat voor ambacht en kwaliteit. 

Door de toevoeging van chilipepers aan het varkensvlees, krijg je een pittige smaak. 

 

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes. 
  • Voeg de Nduja toe (haal uit de darm) en laat deze smelten. 
    Roer goed door. 
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 10 min pruttelen. 
  • Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de pasta toe en meng goed. 
  • Dresseer in diepe borden.

Afwerking

Garneer de pasta met de geraspte Parmezaanse kaas en enkele verse blaadjes basilicum. 


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Nduja
Nduja
€15,75
Shop nu
Kit Pasta Nduja
Kit Pasta Nduja
€29,50
Shop nu

Verwante recepten

Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

Recept

Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

De hazenrug, een koninklijk stuk wild, laat culinaire harten sneller... Lees meer
Hertenkalf met wildsaus

Recept

Hertenkalf met wildsaus

Het hertenkalf weerspiegelt de gratie en finesse van de natuur zelf. Ons recept... Lees meer
Fazant Fine Champagne

Recept

Fazant Fine Champagne

Met zijn natuurlijke gratie en onderscheidende smaakprofiel voegt de fazant luxe... Lees meer
close menu