Proef de herfst bij Dierendonck

Proef de herfst bij Dierendonck
Verhaal

Met het langzaam korten van de dagen kondigt de herfst zich alweer aan. Enerzijds het einde van een prachtige nazomer, anderzijds ook het begin van een seizoen vol fantastische kleuren, geuren en vooral smaken. Want de herfst is het seizoen bij uitstek voor fijne artisanale vleeswaren. En dat proef je.

Van kop tot staart

Het was mijn vader, Raymond, die me leerde dat een nauwkeurige selectie van het beste vlees de basis vormt voor authentieke charcuterie. Van kop tot staart alleen de lekkerste stukken kiezen voor de juiste bereidingen. Het is dan ook een plezier om in ons ambachtelijk atelier met die selectie aan de slag te gaan en te zoeken naar de juiste finesse en kruiding voor al onze vleeswaren.

Een seizoen vol smaak

Volgens authentieke recepten en met respect voor het verleden bereiden we de lekkerste terrine, sappigste rillettes en prachtigste patés en croûte. Regionale producten, bereid met liefde voor onze ambacht. Ik ben ervan overtuigd dat ze je minstens even goed zullen smaken als ze dat mij doen.

In de herfst zijn er fantastische producten beschikbaar en daarom is het een heel dankbaar seizoen voor onze charcutiers. Het is een uitdagende en leerrijke periode, waarin we onze ambachtelijke wildpasteien kunnen bereiden. 

Paté en croûte

Typische Franse charcuterie. Een verfijnde paté op basis van hoevekip en foie gras die je serveert in plakjes, als voorgerecht, bij een koud buffet, of als uitmuntend aperitiefhapje. De paté bieden we beperkt ook aan met eend, foie gras en girolles met heerlijk krokante korst gemaakt van bladerdeeg. 

Deze topper is gebaseerd op een lievelingsgerecht van Hendrik, canard a l’orange. In ons testatelier ontwikkelde hij zijn eigen terrine van eend waarbij de billen worden ontbeend en aangestoofd in eendenvet. Daarna worden ze grof gemalen met wat foie gras, de sinaasappels en hun zeste die langzaam gekonfijt zijn. Als jasje kan je kiezen voor croûte of galantine. Het resultaat is puur genieten.

Daarnaast hebben we een selectie heerlijke konfijten, samengesteld met zorgvuldig uitgekozen producten. Ideaal voor bij een smeuïge paté, wildsaus of foie gras. Denk maar aan gekruide mango, tomaat en basilicum, ajuin en framboos, abrikoos en komijn en meer.

De paté en croûte met eend is tijdens het seizoen voorlopig enkel beschikbaar in onze ateliers (Sint-Idesbald, Nieuwpoort, Kortrijk, Ukkel, Brussel). De paté en croûte met hoevekip en de andere wildpaté's vind je online in glazen potjes. Ook de confits en chutneys zijn beschikbaar op de webshop. 


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Uitgelicht product

Patépot
Minder dan 10 in stock
Patépot
€12,00
Shop nu

Verwante verhalen

Vlaamse verfijning met 12 sterrenchefs in Knokke-Heist

Verhaal

Vlaamse verfijning met 12 sterrenchefs in Knokke-Heist

In een historische primeur zal het mondaine Knokke-Heist op 29... Lees meer
Carcasse opent tweede vestiging in Knokke-Heist

Verhaal

Carcasse opent tweede vestiging in Knokke-Heist

Ik ga nooit een restaurant openen!” Het is al even... Lees meer
Week van de Korte Keten

Verhaal

Week van de Korte Keten

In mei vindt opnieuw de “Week van de Korte Keten”... Lees meer
close menu