Tijd voor de herfst...

Tijd voor de herfst...
Verhaal

Met het langzaam korten van de dagen kondigt de herfst zich alweer aan. Enerzijds het einde van een prachtige nazomer, anderzijds ook het begin van een seizoen vol fantastische kleuren, geuren en vooral smaken. Want de herfst is het seizoen bij uitstek voor fijne artisanale vleeswaren. Het was mijn vader, Raymond, die me leerde dat een nauwkeurige selectie van het beste vlees de basis vormt voor authentieke charcuterie. Van kop tot staart alleen de lekkerste stukken kiezen voor de juiste bereidingen. Het is dan ook een plezier om in ons ambachtelijk atelier met die selectie aan de slag te gaan en te zoeken naar de juiste finesse en kruiding voor al onze vleeswaren. Volgens authentieke recepten en met respect voor het verleden bereiden we voor u de lekkerste terrine, sappigste rillette en prachtigste patés en croûte. Regionale producten, bereid met liefde voor onze ambacht. Ik hoop dan ook dat u spoedig onze lekkere charcuterie ontdekt in onze winkels of in één van de vele speciaalzaken die met overtuiging onze producten verdelen. Ik ben ervan overtuigd dat ze u minstens even goed zullen smaken als ze dat mij doen.

In de herfst zijn er fantastische producten beschikbaar en daarom is de herfst een heel dankbaar seizoen voor onze charcutiers. Het is een uitdagende en leerrijke periode, waarin we onze ambachtelijke wildpasteien kunnen bereiden. 

Paté en croûtes

Typische Franse charcuterie. Deze verfijnde paté op basis van hoevekip en foie gras serveer je in plakjes, als voorgerecht, bij een koud buffet, of als exquise aperitiefhap. De paté bieden we ook aan met eend, foie gras en girolles met heerlijk krokante korst gemaakt van bladerdeeg. 

There is more...

Deze nieuwe topper is gebaseerd op een lievelingsgerecht van Hendrik, canard a l’orange. In ons testatelier ontwikkelde hij zijn eigen terrine van eend, de billen worden ontbeend en aangestoofd in eendenvet. Daarna grof gemalen met wat foie gras, de oranges en hun zeste die langzaam gekonfijt zijn... puur genieten. Deze paté wordt zowel gemaakt in croûte of galantine.

Wij hebben heerlijke konfijten, samengesteld met zorgvuldig uitgekozen producten. Ideaal voor bij een smeuïge paté, wildsaus of foie gras. 

Konfijten van gekruide mango, tomaat en basilicum, ajuin en framboos, abrikoos en komijn... 

***Paté en croûte is enkel beschikbaar in onze ateliers (Sint-Idesbald, Nieuwpoort, Kortrijk, Ukkel, Brussel). De andere wildpaté's zullen 15 oktober online staan in glazen potjes. Ook de confits en chutneys zijn beschikbaar op de webshop. 

Verwante verhalen

Het Menapische Varken

Verhaal

Het Menapische Varken

“Als je honderd procent houdt van wat je doet... Lees meer
Het verhaal van Rubia Gallega

Verhaal

Het verhaal van Rubia Gallega

Zo’n twaalf jaar geleden introduceerde mijn Belgisch-Spaanse vriend Jean-Paul... Lees meer
Hendrik's witte pensen

Verhaal

Hendrik's witte pensen

Aan pensen is niets ingewikkelds. Bij bloedpens moet...

Lees meer
close menu