Pasta Carbonara

Benodigdheden
Voor 4 personen
-
500g pasta
-
250g Guanciale
-
4 eieren
-
200g parmezaan
-
Peper & zout
Ons recept
Onze pasta carbonara is een eerbetoon aan puur vakmanschap: romige, fluweelzachte saus met krokante guanciale, zorgvuldig bereid van Menapii-varkens.
Afgewerkt met een vleugje zwarte peper en vers geraspte Parmezaanse kaas, biedt dit klassieke gerecht een verfijnde smaakbeleving die traditie en kwaliteit samenbrengt."
Bereiding
- Breng een grote pan water aan de kook. Voeg een snuifje zout toe.
- Snijd de Guanciale in blokjes of reepjes. (ca. 1cm)
- Bak de Guanciale op een middelhoog vuur krokant. (ca 5 à 7 min)
Het is niet nodig om extra vetstof toe te voegen. - Kook de pasta al dente, bewaar een kopje kookwater.
- Klop intussen de eierdooiers los en vermeng met de Parmezaanse kaas.
Kruid af me zwarte peper. - Meng de pasta met de Guanciale en voeg een scheutje kookwater toe.
- Haal van het vuur en voeg het mengsel van ei en Parmezaan toe.