Geroosterde wortels met yoghurt

Benodigdheden
Voor 4 personen
-
1 tl komijnzaad
-
1 tl korianderzaad
-
2 el honing
-
1 el karwijzaadjes
-
125 g yoghurt vol
-
½ citroen bio, sap
-
½ citroen bio, in schijfjes of partjes
-
½ chilipepertje gedroogd, naar smaak
-
50 g pompoenpitten
- 8 à 10 geschilde wortelen
-
2 el olijfolie
- Takje dille, bieslook of koriander
Ons recept
Zoete wortels met een twist – de perfecte BBQ sidedish!
Laat je verrassen door dit bijgerecht waar je instant blij van wordt: langzaam geroosterde wortels met een vleugje honing, komijnzaad en korianderzaad zorgen voor een heerlijke zoete en kruidige kick.
Geserveerd met een frisse yoghurt-dip, op smaak gebracht met gedroogde chilipeper en een sprankeltje citroen — een heerlijke balans tussen zacht en pittig.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de komijn- en korianderzaadjes in een koekenpan ± 2 min. of tot ze geuren.
-
Stamp ze fijn in een vijzel en roer ze door de honing. Zet opzij. Rooster het karwijzaad in de koekenpan. Meng met de yoghurt, het citroensap, de chilipeper en de helft van het honingmengsel. Breng op smaak met wat zout en zet in de koelkast tot gebruik. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze poffen.
-
Snijd dikkere wortels in de lengte door. Verdeel de wortels in een enkele laag op een grote bakplaat en breng op smaak met zout en de rest van het honingmengsel. Besprenkel met olijfolie. Hussel alles goed door elkaar. Rooster ze 35-45 min. tot de worteltjes zacht zijn en net beginnen te blakeren bij de puntjes. Schep ze af en toe om.
-
Schep de karwij-yoghurtdressing in een schaal en leg de wortels er op. Bestrooi met pompoenpitten en peterselie.
Geef de rest van de citroen erbij.
- Werk af met een takje dille, bieslook of koriander. Eventueel nog een topping van kruim (broodkruim, panko of noten)