Kapblog

Nieuwste

Baktip: Opgevulde kalkoen of kapoen

  Opgevulde kalkoen of kapoen Oven voorverwarmen op 220°C. Kruiden met peper en zout.  Eerste gaartijd: kalkoen/kapoen 40 min. in de oven op 220°C.  Tweede gaartijd: temperatuur verlagen tot 180°C. (zie tabel)  Klontjes boter bovenop de kalkoen/kapoen leggen en een kopje water in de oven.  Om de 20 min. bedruipen met de sappen.  Hoe het gaarproces controleren?  Steek met een mes of breinaald voorzichtig in het midden van de kalkoen tot in de vulling, dus doorheen het kalkoenvlees. Voelt de punt zeer warm aan, dan is de kalkoen gaar.  Als de kalkoen niet opgevuld is, steek...

Baktip: Opgevulde kalkoen of kapoen

Recept

Baktip: Opgevulde kalkoen of kapoen

  Opgevulde kalkoen of kapoen Oven voorverwarmen...

Lees meer
RECEPT: Fazant Fine Champagne

Recept

RECEPT: Fazant Fine Champagne

WHAT (2P) 1 fazant 1 Petit Suisse 300...

Lees meer
RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

Recept

RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

WHAT (2P): 50 g boter 20 g grove...

Lees meer
RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

Recept

RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

WHAT (2P) 50 g boter 20 g grove...

Lees meer
Kalfszwezerik met zwarte look en jus van boschampignons

Recept

Kalfszwezerik met zwarte look en jus van boschampignons

WHAT (2P) • 500 g kalfszwezeriken...

Lees meer
Witte pens Carcasse met fregola, tijm en crème van dragon

Recept

Witte pens Carcasse met fregola, tijm en crème van dragon

Hendrik's receptje om een witte pens nog net die extra... Lees meer
Barbecuerecept: Gevlinderde kip à la Dierendonck

Recept

Barbecuerecept: Gevlinderde kip à la Dierendonck

Ingrediënten: 2 piepkuikens 4 brochettestokjes 2dl olijfolie Kruiden:...

Lees meer
Pulled Lamb Burger

Recept

Pulled Lamb Burger

Maak van je heerlijk pulled lamb vlees een fenomenaal lekkere... Lees meer
Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze 4 P...

Lees meer
close menu