RECEPT: Tartaar van rund met merg

RECEPT: Tartaar van rund met merg
Recept
  • 600g bavette van rund
  • 2 eierdooiers
  • 1 sjalot
  • 1 el mosterd
  • tabasco
  • 2 el Engelse saus
  • grof zout
  • peterselie
  • peper
  • 2 el kappertjes
  • olijfolie
  • 4 rundermergpijpen (in tweeën gezaagd)
  • runderbouillon

THIS IS HOW WE DO IT:

Tartaar snijden van bavette:

  • Snij het vlees eerst in stukken met de draad mee.
  • Snij het vlees in plakjes tegen de draad in.
  • Leg de plakjes op elkaar en snij in reepjes met de draad mee.
  • Snij ten slotte in blokjes.

Tartaar samenstellen:

Kook de mergpijpen 20 minuten in de bouillon.
Haal uit de bouillon, lepel het merg uit de pijpen en laat afkoelen.
Grill de mergpijpen vier minuten op de barbeque of in de oven.
Pel de sjalot. Snij de sjalot, de kappertjes en de peterselie fijn.

Meng het vlees met het merg, de dooiers, de fijngesneden sjalot, mosterd en peterselie.

AFWERKING: 

Breng op smaak met Engelse saus, peper, zout, olijfolie en tabasco.
Lepel de tartaar in de mergpijpen en werk af met de kappertjes.


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

DIERENDONCK-WEBSHOP_BAVETTE
Bavette 2 reviews
€16,00
Shop nu
Mergpijp
Minder dan 10 in stock
Mergpijp 1 review
€12,50
Shop nu
Fleur de sel
Fleur de sel
€4,50
Shop nu
Olijfolie Mild
NEW
Olijfolie Mild
Vanaf €15,00
Shop nu

Uitgelicht product

Vanaf
Shop nu

Verwante recepten

RECEPT: Kefta met koolrabisalade en yoghurt-muntdressing

Recept

RECEPT: Kefta met koolrabisalade en yoghurt-muntdressing

Kefta van lamsgehakt met een salade en heerlijk fris yoghurt-muntsausje... Lees meer
Hutsepot van mama Anneke

Recept

Hutsepot van mama Anneke

Wie kan de geur van een vers gemaakte hutsepot vergeten? Als... Lees meer
Lamsschouder uit de Pyreneeën

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën

Tussen 15 november en 15 december zijn de melklammetjes uit... Lees meer
close menu