RECEPT: Tartaar van rund met merg

- 600g bavette van rund
- 2 eierdooiers
- 1 sjalot
- 1 el mosterd
- tabasco
- 2 el Engelse saus
- grof zout
- peterselie
- peper
- 2 el kappertjes
- olijfolie
- 4 rundermergpijpen (in tweeën gezaagd)
- runderbouillon
THIS IS HOW WE DO IT:
Tartaar snijden van bavette:
- Snij het vlees eerst in stukken met de draad mee.
- Snij het vlees in plakjes tegen de draad in.
- Leg de plakjes op elkaar en snij in reepjes met de draad mee.
- Snij ten slotte in blokjes.
Tartaar samenstellen:
Kook de mergpijpen 20 minuten in de bouillon.
Haal uit de bouillon, lepel het merg uit de pijpen en laat afkoelen.
Grill de mergpijpen vier minuten op de barbeque of in de oven.
Pel de sjalot. Snij de sjalot, de kappertjes en de peterselie fijn.
Meng het vlees met het merg, de dooiers, de fijngesneden sjalot, mosterd en peterselie.
AFWERKING:
Breng op smaak met Engelse saus, peper, zout, olijfolie en tabasco.
Lepel de tartaar in de mergpijpen en werk af met de kappertjes.