RECEPT: Tartaar van rund met merg

RECEPT: Tartaar van rund met merg
Recept
  • 600g bavette van rund
  • 2 eierdooiers
  • 1 sjalot
  • 1 el mosterd
  • tabasco
  • 2 el Engelse saus
  • grof zout
  • peterselie
  • peper
  • 2 el kappertjes
  • olijfolie
  • 4 rundermergpijpen (in tweeën gezaagd)
  • runderbouillon

THIS IS HOW WE DO IT:

Tartaar snijden van bavette:

  • Snij het vlees eerst in stukken met de draad mee.
  • Snij het vlees in plakjes tegen de draad in.
  • Leg de plakjes op elkaar en snij in reepjes met de draad mee.
  • Snij ten slotte in blokjes.

Tartaar samenstellen:

Kook de mergpijpen 20 minuten in de bouillon.
Haal uit de bouillon, lepel het merg uit de pijpen en laat afkoelen.
Grill de mergpijpen vier minuten op de barbeque of in de oven.
Pel de sjalot. Snij de sjalot, de kappertjes en de peterselie fijn.

Meng het vlees met het merg, de dooiers, de fijngesneden sjalot, mosterd en peterselie.

AFWERKING: 

Breng op smaak met Engelse saus, peper, zout, olijfolie en tabasco.
Lepel de tartaar in de mergpijpen en werk af met de kappertjes.


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

DIERENDONCK-WEBSHOP_BAVETTE
Bavette 2 reviews
€16,00
Shop nu
Mergpijp
Minder dan 10 in stock
Mergpijp 1 review
€12,50
Shop nu
Fleur de sel
Fleur de sel
€4,50
Shop nu
Olijfolie
Olijfolie
€20,00
Shop nu

Uitgelicht product

Vanaf
Shop nu

Verwante recepten

Lamsschouder uit de Pyreneeën

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën

Tussen 15 november en 15 december zijn de melklammetjes uit... Lees meer
Rillette van eend en varken met salie

Recept

Rillette van eend en varken met salie

Rillettes in een terrine is iets om met je vrienden... Lees meer
RECEPT: Hâte levée en z'n sandwich

Recept

RECEPT: Hâte levée en z'n sandwich

Hâte Levée is een varkensbuik, opgerold met heerlijke verse kruiden... Lees meer
close menu