Kapblog
Nieuwste
Lam van de Lozère
Afhankelijk van de jaargetijden wisselen we lam uit Zeeland, de Pyreneeën of Lozère met elkaar af. Een tijdje geleden bezocht ik een kweker van die laatste soort. Het is altijd een bijzondere ervaring om boeren en producenten te bezoeken, maar nu ging het nog een stapje verder. Mijn vader en ik werden uitgenodigd om als eregasten les agneaux de Lozère te helpen drijven in het kader van la transhumance: de schapen worden voor het zomerseizoen naar de bergen geleid, waar ze vrij kunnen grazen en rondlopen in de open natuur van de Mont Lozère. Een hele zomer lang leven die...

Verhaal
Lam van de Lozère
Afhankelijk van de jaargetijden wisselen we lam uit Zeeland, de...
Lees meer
Verhaal
Heerlijk wild van bij ons!
De mooie herfstperiode met zijn wild is weer aangebroken, Dierendonck...
Lees meer
Verhaal
Het verhaal van Rubia Gallega
Zo’n twaalf jaar geleden introduceerde mijn Belgisch-Spaanse vriend Jean-Paul... Lees meer
Verhaal
Het verhaal van onze Crémeux de Boeuf
Crémeux de boeuf of gedroogde entrecôte... machtig verhaal! Lees meer
Verhaal
Een innovatie by Hendrik Dierendonck
Dat beenhouwer zijn een ambacht is, hoef ik je niet te...
Lees meer
Verhaal
Rijpen van vlees, het is iets nieuws
Vlees moet rijpen, maar niet lang... Vier tot zes weken...
Lees meer