Kapblog

Nieuwste

Tijd voor de herfst...

Met het langzaam korten van de dagen kondigt de herfst zich alweer aan. Enerzijds het einde van een prachtige nazomer, anderzijds ook het begin van een seizoen vol fantastische kleuren, geuren en vooral smaken. Want de herfst is het seizoen bij uitstek voor fijne artisanale vleeswaren. Het was mijn vader, Raymond, die me leerde dat een nauwkeurige selectie van het beste vlees de basis vormt voor authentieke charcuterie. Van kop tot staart alleen de lekkerste stukken kiezen voor de juiste bereidingen. Het is dan ook een plezier om in ons ambachtelijk atelier met die selectie aan de slag te...
Tijd voor de herfst...

Verhaal

Tijd voor de herfst...

Met het langzaam korten van de dagen kondigt de... Lees meer
Het Menapische Varken

Verhaal

Het Menapische Varken

“Als je honderd procent houdt van wat je doet... Lees meer
Het verhaal van Rubia Gallega

Verhaal

Het verhaal van Rubia Gallega

Zo’n twaalf jaar geleden introduceerde mijn Belgisch-Spaanse vriend Jean-Paul... Lees meer
Hendrik's witte pensen

Verhaal

Hendrik's witte pensen

Aan pensen is niets ingewikkelds. Bij bloedpens moet...

Lees meer
Het verhaal van onze Crémeux de Boeuf

Verhaal

Het verhaal van onze Crémeux de Boeuf

Crémeux de boeuf of gedroogde entrecôte... machtig verhaal! Lees meer
Een innovatie by Hendrik Dierendonck

Verhaal

Een innovatie by Hendrik Dierendonck

Dat beenhouwer zijn een ambacht is, hoef ik je niet te...

Lees meer
Heerlijk wild van bij ons!

Verhaal

Heerlijk wild van bij ons!

De mooie herfstperiode met zijn wild is weer aangebroken, Dierendonck...

Lees meer
Rijpen van vlees, het is iets nieuws

Verhaal

Rijpen van vlees, het is iets nieuws

Vlees moet rijpen, maar niet lang... Vier tot zes weken...

Lees meer
OEDSLACH - Dé smaak van vroeger

Verhaal

OEDSLACH - Dé smaak van vroeger

Het ultieme en beste stuk vlees hebben wij Oedslach® genoemd,...

Lees meer
close menu