Kapblog

Nieuwste

Lam van de Lozère

Afhankelijk van de jaargetijden wisselen we lam uit Zeeland, de Pyreneeën of Lozère met elkaar af. Een tijdje geleden bezocht ik een kweker van die laatste soort. Het is altijd een bijzondere ervaring om boeren en producenten te bezoeken, maar nu ging het nog een stapje verder. Mijn vader en ik werden uitgenodigd om als eregasten les agneaux de Lozère te helpen drijven in het kader van la transhumance: de schapen worden voor het zomerseizoen naar de bergen geleid, waar ze vrij kunnen grazen en rondlopen in de open natuur van de Mont Lozère. Een hele zomer lang leven die...

Lam van de Lozère

Verhaal

Lam van de Lozère

Afhankelijk van de jaargetijden wisselen we lam uit Zeeland, de...

Lees meer
Tijd voor de herfst...

Verhaal

Tijd voor de herfst...

Met het langzaam korten van de dagen kondigt de... Lees meer
Heerlijk wild van bij ons!

Verhaal

Heerlijk wild van bij ons!

De mooie herfstperiode met zijn wild is weer aangebroken, Dierendonck...

Lees meer
Het Menapische Varken

Verhaal

Het Menapische Varken

“Als je honderd procent houdt van wat je doet... Lees meer
Het verhaal van Rubia Gallega

Verhaal

Het verhaal van Rubia Gallega

Zo’n twaalf jaar geleden introduceerde mijn Belgisch-Spaanse vriend Jean-Paul... Lees meer
Hendrik's witte pensen

Verhaal

Hendrik's witte pensen

Aan pensen is niets ingewikkelds. Bij bloedpens moet...

Lees meer
Het verhaal van onze Crémeux de Boeuf

Verhaal

Het verhaal van onze Crémeux de Boeuf

Crémeux de boeuf of gedroogde entrecôte... machtig verhaal! Lees meer
Een innovatie by Hendrik Dierendonck

Verhaal

Een innovatie by Hendrik Dierendonck

Dat beenhouwer zijn een ambacht is, hoef ik je niet te...

Lees meer
Rijpen van vlees, het is iets nieuws

Verhaal

Rijpen van vlees, het is iets nieuws

Vlees moet rijpen, maar niet lang... Vier tot zes weken...

Lees meer
close menu