Ragù met venkel en 'ceci est passata'

Ragù met venkel en 'ceci est passata'
Recept

Benodigdheden

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 kg gehakt rund-varken of Dolce Vita-worst
  • 85 g zwarte olijven, ontpit en in schijfjes gesneden
  • 750 ml ceci est passata
  • 1 kg pasta
  • 2 st sjalot
  • verse look
  • venkelzaad en gemalen venkel
  • peper en zout
  • tijm
  • wilde basilicum
  • olijfolie
  • boter
  • Garum (een gefermenteerde saus van beenderen, vel en ander slachtafval) van West-Vlaams Rood of OXO
  • extra: Dolce Vita-worst of extra gehakt om af te werken
  • tabasco
  • Kwaliteitsproducten kosten meer dan industrieel geproduceerd voedsel, omdat het compleet anders gemaakt is en dus ook een compleet ander, smaakvoller product is. Mijn vlees komt van dieren die langer leefden - waardoor de boer meer kosten had - en dat met veel handenarbeid op de ouderwetse manier werd verwerkt. Die boodschap vertel ik nu al 20 jaar. En net wanneer je dat zelf beu raakt, moet je het blijven vertellen, want dat is het moment dat mensen het pas echt leren begrijpen. De mannen van “ceci est passata”, die begrijpen het.

    Lees hier de blog over onze samenwerking.

    Ons recept

    Ceci est Passata is het resultaat van de samenwerking tussen Dries Delanote, van de boerderij Monde de Mille Couleurs en Steven Desair van de vzw Eatmosphere, een Brussels foodlab dat experimenteert rond het verduurzamen van ons voedselsysteem. En het resultaat mag er zijn. Een passata die in de smaak valt bij grote chefs als Nicolas Decloedt en Willem Hiele. Een puur product dat uit slechts vier ingrediënten bestaat: 100% biologische tomaten, zout, olijfolie en basilicum. Een product waar ik graag mijn schouders onder zet, omdat het perfect past in de filosofie waar ik ook achter sta: een eerlijk, puur en korteketenproduct. En dat is waarom ik het op het menu van Carcasse en in elke Dierendonck vestiging heb gezet.

    Je hoeft er niet veel meer mee te doen om een lekkere maaltijd op tafel te zetten, enkel nog je eigen touch toevoegen. Dat deed ik ook voor mijn recept van ragù met venkel en deze heerlijke passata. Een ideaal recept als je voor meerdere dagen of een grote groep wil koken.

    Bereiding

    • Pel de sjalotten en snipper ze in kleine stukjes. Snijd ook de look fijn.
    • Stoof de sjalotten en de look op een matig vuur aan in olijfolie en boter. Roer regelmatig en laat niet aanbakken!
    • Meng het gehakt met de venkelkruiden of knijp het gehakt uit de Dolce Vita-worstjes.
    • Bak het gehakt goudbruin in olijfolie en kruid met peper en zout.
    • Voeg de ceci est passata, sjalot en look toe en laat een uurtje pruttelen op een zacht vuur.
    • Werk af met wat garum of OXO, de olijven en alle verse, grof versneden kruiden. Kruid af met nog extra peper, zout en tabasco.
    • Kook je pasta volgens instructies op de verpakking al dente, giet af en laat hem nog even meepruttelen in je saus.

    Afwerking

    Bak nog wat extra Dolce Vita-worstjes om af te werken en serveer met versebasilicumblaadjes.

    ceci est passata is in beperkte oplage te koop in alle vestigingen van Dierendonck en via www.passata.be.


    0 reacties


    Laat een reactie achter

    Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

    Uitgelicht product

    West-Vlaams Rood - Côte à l'os 1,2kg
    West-Vlaams Rood 11 Reviews
    Vanaf €31,00
    Shop nu

    Verwante recepten

    Verse pulled lamb burger

    Recept

    Verse pulled lamb burger

    Duik in de traditie van slow cooking met onze pulled lamb... Lees meer
    Witte pensen met geflambeerde appelcompote

    Recept

    Witte pensen met geflambeerde appelcompote

    Witte worst, ook wel witte pens of ‘boudin blanc’... Lees meer
    Hertenkalf met wildsaus

    Recept

    Hertenkalf met wildsaus

    Het hertenkalf weerspiegelt de gratie en finesse van de natuur zelf. Ons recept... Lees meer
    close menu