Ragù met venkel en 'ceci est passata'
Benodigdheden
Ingrediënten voor 8 personen
Kwaliteitsproducten kosten meer dan industrieel geproduceerd voedsel, omdat het compleet anders gemaakt is en dus ook een compleet ander, smaakvoller product is. Mijn vlees komt van dieren die langer leefden - waardoor de boer meer kosten had - en dat met veel handenarbeid op de ouderwetse manier werd verwerkt. Die boodschap vertel ik nu al 20 jaar. En net wanneer je dat zelf beu raakt, moet je het blijven vertellen, want dat is het moment dat mensen het pas echt leren begrijpen. De mannen van “ceci est passata”, die begrijpen het.
Lees hier de blog over onze samenwerking.
Ons recept
Ceci est Passata is het resultaat van de samenwerking tussen Dries Delanote, van de boerderij Monde de Mille Couleurs en Steven Desair van de vzw Eatmosphere, een Brussels foodlab dat experimenteert rond het verduurzamen van ons voedselsysteem. En het resultaat mag er zijn. Een passata die in de smaak valt bij grote chefs als Nicolas Decloedt en Willem Hiele. Een puur product dat uit slechts vier ingrediënten bestaat: 100% biologische tomaten, zout, olijfolie en basilicum. Een product waar ik graag mijn schouders onder zet, omdat het perfect past in de filosofie waar ik ook achter sta: een eerlijk, puur en korteketenproduct. En dat is waarom ik het op het menu van Carcasse en in elke Dierendonck vestiging heb gezet.
Je hoeft er niet veel meer mee te doen om een lekkere maaltijd op tafel te zetten, enkel nog je eigen touch toevoegen. Dat deed ik ook voor mijn recept van ragù met venkel en deze heerlijke passata. Een ideaal recept als je voor meerdere dagen of een grote groep wil koken.
Bereiding
- Pel de sjalotten en snipper ze in kleine stukjes. Snijd ook de look fijn.
- Stoof de sjalotten en de look op een matig vuur aan in olijfolie en boter. Roer regelmatig en laat niet aanbakken!
- Meng het gehakt met de venkelkruiden of knijp het gehakt uit de Dolce Vita-worstjes.
- Bak het gehakt goudbruin in olijfolie en kruid met peper en zout.
- Voeg de ceci est passata, sjalot en look toe en laat een uurtje pruttelen op een zacht vuur.
- Werk af met wat garum of OXO, de olijven en alle verse, grof versneden kruiden. Kruid af met nog extra peper, zout en tabasco.
- Kook je pasta volgens instructies op de verpakking al dente, giet af en laat hem nog even meepruttelen in je saus.
Afwerking
Bak nog wat extra Dolce Vita-worstjes om af te werken en serveer met versebasilicumblaadjes.
ceci est passata is in beperkte oplage te koop in alle vestigingen van Dierendonck en via www.passata.be.