ceci est passata!

ceci est passata!
Verhaal

“Belgische tomaten zijn verdomd lekker!” Dat is wat Dries Delanote al jaren van de daken schreeuwt, en waar Steven Desair en ik hem enkel gelijk in kunnen geven. ceci est passata past dan ook perfect binnen de filosofie waar ik zo passioneel achter sta: een eerlijk, puur en korte ketenproduct. Samen met deze 2 jonge Belgische ondernemers sla ik dan ook graag de handen in elkaar. Met ons hart voor goed en duurzaam eten willen we een ode brengen aan de Belgische tomaat en en passant tonen dat het ook anders kan.

“Het is aan ons, ondernemers binnen de voedingssector, om te werken aan een betere wereld.”

Van de beste tomaten...

Het hele jaar door vind je wel iets wat lijkt op een tomaat in de winkel. Maar échte zongerijpte tomaten die barsten van de smaak en waarbij het zoete sap je over de kin loopt? Die groeien enkel wanneer de zomer op zijn gulst is: vanaf nu dus! Dat dat zelfs kan in België, bewijst Dries Delanote in zijn biologische boerderij Monde de Mille Couleurs. “Ik vind het belangrijk om te eten wat de natuur ons biedt. Onze tomaten krijgen hun kracht door de vruchtbare grond en zonlicht.”

“If life gives you tomatoes, make passata”

Het enige probleem met kweken volgens de natuur is volgens Dries dat je oogst in golven komt. Wat te doen als net tijdens zo’n tomatenexplosie op het hoogtepunt van de zomer al je vaste afnemers op vakantie zijn? Simpel: passata maken!

...naar de beste passata...

Dat is een kolfje naar de hand van Steven Desair, een sociaal ondernemer wiens hart klopt voor ecologisch eten. Zijn bedrijf Eatmosphere prikkelt het voedselsysteem met smakelijke experimenten. Een daarvan is ceci est passata, een tomatensaus die bestaat uit slechts vier ingrediënten: 100% biologische tomaten, zout, olijfolie en basilicum. Zo puur is dat sterrenchefs erbij zweren. Dat doet alvast Nicolas Decloedt van Humus x Hortense, die bij een eerste hap constateerde dat Belgische tomaten inderdaad ‘verdomd lekker’ zijn. En ook Willem Hiele trad hem intussen bij.

‘Maar weinig mensen kennen de smaak van echte passata’, aldus Steven Desair. ‘Wij vertrekken vanuit de beste, duurzaam geteelde tomaten. Daarna verwerken ze lokaal en artisanaal, waardoor hun smaak overeind blijft. In onze passata proef je het landschap, de terroir. Alle keuzes die we maken, tonen aan dat het anders kan in ons voedselsysteem.’

... en op jouw bord!

Als ik de woorden van mijn 2 kornuiten samenvat kom ik terecht bij, jawel, “terroir, passie & ambacht”. Het is mij met de paplepel meegegeven dat niets mag verloren gaan, een duurzaamheidsfilosofie die mij eerder al op het pad bracht van Steven. En aangezien Dries al aan Carcasse leverde, wist ik dat ik me achter ceci est passata wilde scharen.

Vanaf nu vind je het dan ook in al onze vestigingen, én staat het op het menu in Carcasse. Na 1 keer proeven, neem je geen genoegen meer met de tomatensaus uit de supermarkt. Dit is convenience, maar van hoge kwaliteit. En kwaliteit, dat proef je.

ceci est passata is in beperkte oplage te koop in alle vestigingen van Dierendonck, via onze webshop en via www.passata.be.

Wil je zelf koken met ceci est passata? Haal inspiratie uit mijn recept voor ragù met venkel


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Uitgelicht product

Vanaf
Shop nu

Verwante verhalen

Het Menapische Varken

Verhaal

Het Menapische Varken

“Als je honderd procent houdt van wat je doet... Lees meer
Win een culinaire ervaring in Carcasse

Verhaal

Win een culinaire ervaring in Carcasse

In februari, toch wel de maand van de liefde,... Lees meer
Wagyu: de kunst van het fijnste rundsvlees

Verhaal

Wagyu: de kunst van het fijnste rundsvlees

Vaak beschouwd als de kaviaar of de Rolls-Royce onder... Lees meer
close menu