Hutsepot van mama Anneke

Benodigdheden
Voor 4 personen
- 1/2 groene kool
- 3 wortelen
- 6 aardappelen
- 3 rapen
- 2 uien
- 1 prei
- 1 takje verse tijm
- peper & zout
- 2l groentebouillon
- 1 blaadje laurier
- 2 ouderwetse varkensworsten
- 200gr huisgerookt spek
- 300gr spieringkotelet
Ons recept
Wie kan de geur van een vers gemaakte hutsepot vergeten? Als kind kwam ik op koude winterdagen thuis na school en mijn moeder had al de pot op het vuur sudderen. Simpele keuken: wintergroenten, spiering, spek en worst. Meer moet dat niet zijn. Ik geef graag even het recept mee, want onze kinderen verdienen net hetzelfde!
Bereiding
- Snijd de uien, wortelen, rapen en prei in stukken van +- 3 cm
- Schil de aardappelen en snij in grote stukken
- Snijd de groene kool in fijne reepjes
- Snijd de spiering in stukken
- Bak het spek en de stukken spiering goudbruin.
- Haal het gebakken vlees uit je pot en stoof de groenten en de uien 5min in het aanbaksel van het vlees. Kruid met peper en zout. Voeg de groentebouillon, het tijmtakje, het laurierblaadje en de aardappelen toe.
- Schep het vlees bij de groenten.
- Breng aan de kook en laat anderhalf uur onafgedekt sudderen op een zacht vuur.
- Bak de worsten. Snij ze in stukken en meng op het einde onder hutsepot. Verwijder het laurierblaadje en het tijmtakje.
2 reacties
Gebruikte producten
Uitgelicht product

Anneke ik ga dat eind vd week maken (proberen) XXX
Heel lekker,ik doe daarbij nog een varkenspoot,oor en staart( op voorhand in boullion halfzacht laten komen) bij. De puree heb ik gisteren gegeten bij de dagschotel( fazant). Heel,heel lekker.Proficiat aan moeder ANNEKE. Monique