Hutsepot van mama Anneke

Hutsepot van mama Anneke
Recept

Benodigdheden 

Voor 4 personen

  • 1/2 groene kool
  • 3 wortelen
  • 6 aardappelen
  • 3 rapen 
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 takje verse tijm
  • peper & zout
  • 2l groentebouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 2 ouderwetse varkensworsten
  • 200gr huisgerookt spek
  • 300gr spieringkotelet

Ons recept

Wie kan de geur van een vers gemaakte hutsepot vergeten? Als kind kwam ik op koude winterdagen thuis na school en mijn moeder had al de pot op het vuur sudderen. Simpele keuken: wintergroenten, spiering, spek en worst. Meer moet dat niet zijn. Ik geef graag even het recept mee, want onze kinderen verdienen net hetzelfde!

Bereiding

  • Snijd de uien, wortelen, rapen en prei in stukken van +- 3 cm
  • Schil de aardappelen en snij in grote stukken
  • Snijd de groene kool in fijne reepjes
  • Snijd de spiering in stukken
  • Bak het spek en de stukken spiering goudbruin.
  • Haal het gebakken vlees uit je pot en stoof de groenten en de uien 5min in het aanbaksel van het vlees. Kruid met peper en zout. Voeg de groentebouillon, het tijmtakje, het laurierblaadje en de aardappelen toe.
  • Schep het vlees bij de groenten.
  • Breng aan de kook en laat anderhalf uur onafgedekt sudderen op een zacht vuur.
  • Bak de worsten. Snij ze in stukken en meng op het einde onder hutsepot. Verwijder het laurierblaadje en het tijmtakje.

2 reacties


  • Anneke ik ga dat eind vd week maken (proberen) XXX

    Mariake Vermeulen op

  • Heel lekker,ik doe daarbij nog een varkenspoot,oor en staart( op voorhand in boullion halfzacht laten komen) bij. De puree heb ik gisteren gegeten bij de dagschotel( fazant). Heel,heel lekker.Proficiat aan moeder ANNEKE. Monique

    Swyngendauw Monique op

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Uitgelicht product

Spieringkotelet
Minder dan 10 in stock
Spieringkotelet 4 reviews
€11,15
Shop nu

Verwante recepten

Verse pulled lamb burger

Recept

Verse pulled lamb burger

Duik in de traditie van slow cooking met onze pulled lamb... Lees meer
Witte pensen met geflambeerde appelcompote

Recept

Witte pensen met geflambeerde appelcompote

Witte worst, ook wel witte pens of ‘boudin blanc’... Lees meer
Hertenkalf met wildsaus

Recept

Hertenkalf met wildsaus

Het hertenkalf weerspiegelt de gratie en finesse van de natuur zelf. Ons recept... Lees meer
close menu