Hutsepot van mama Anneke

Voor 4 personen
- 1/2 groene kool
- 3 wortelen
- 6 aardappelen
- 3 rapen
- 2 uien
- 1 prei
- 1 takje verse tijm
- peper & zout
- 2l groentebouillon
- 1 blaadje laurier
- 2 ouderwetse varkensworsten
- 200gr huisgerookt spek
- 300gr spieringkotelet
Voorbereiding:
- Snijd de uien, wortelen, rapen en prei in stukken van +- 3 cm
- Schil de aardappelen en snij in grote stukken
- Snijd de groene kool in fijne reepjes
- Snij de spiering in stukken
Bereiding:
- Bak het spek en de stukken spiering goudbruin.
- Haal het gebakken vlees uit je pot en stoof de groenten en de uien 5min in het aanbaksel van het vlees. Kruid met peper en zout. Voeg de groentebouillon, het tijmtakje, het laurierblaadje en de aardappelen toe.
- Schep het vlees bij de groenten.
- Breng aan de kook en laat anderhalf uur onafgedekt sudderen op een zacht vuur.
- Bak de worsten. Snij ze in stukken en meng op het einde onder hutsepot. Verwijder het laurierblaadje en het tijmtakje.
Anneke ik ga dat eind vd week maken (proberen) XXX
Heel lekker,ik doe daarbij nog een varkenspoot,oor en staart( op voorhand in boullion halfzacht laten komen) bij. De puree heb ik gisteren gegeten bij de dagschotel( fazant). Heel,heel lekker.Proficiat aan moeder ANNEKE. Monique