Hutsepot van mama Anneke

Hutsepot van mama Anneke
Recept

Voor 4 personen

  • 1/2 groene kool
  • 3 wortelen
  • 6 aardappelen
  • 3 rapen 
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 takje verse tijm
  • peper & zout
  • 2l groentebouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 2 ouderwetse varkensworsten
  • 200gr huisgerookt spek
  • 300gr spieringkotelet

Voorbereiding:

  • Snijd de uien, wortelen, rapen en prei in stukken van +- 3 cm
  • Schil de aardappelen en snij in grote stukken
  • Snijd de groene kool in fijne reepjes
  • Snij de spiering in stukken

Bereiding:

  • Bak het spek en de stukken spiering goudbruin.
  • Haal het gebakken vlees uit je pot en stoof de groenten en de uien 5min in het aanbaksel van het vlees. Kruid met peper en zout. Voeg de groentebouillon, het tijmtakje, het laurierblaadje en de aardappelen toe.
  • Schep het vlees bij de groenten.
  • Breng aan de kook en laat anderhalf uur onafgedekt sudderen op een zacht vuur.
  • Bak de worsten. Snij ze in stukken en meng op het einde onder hutsepot. Verwijder het laurierblaadje en het tijmtakje.

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Ouderwetse varkensworst
Minder dan 10 in stock
Ouderwetse varkensworst 2 reviews
€5,00
Shop nu
Huisgerookt spek
Minder dan 10 in stock
Huisgerookt spek 2 reviews
€11,85
Shop nu
Spieringkotelet
Minder dan 10 in stock
Spieringkotelet 4 reviews
€11,15
Shop nu

Verwante recepten

Lamsschouder uit de Pyreneeën

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën

Tussen 15 november en 15 december zijn de melklammetjes uit... Lees meer
Rillette van eend en varken met salie

Recept

Rillette van eend en varken met salie

Rillettes in een terrine is iets om met je vrienden... Lees meer
RECEPT: Tartaar van rund met merg

Recept

RECEPT: Tartaar van rund met merg

Voor tartaar geef ik de voorkeur aan bavette, het heeft... Lees meer
close menu