Week van de korte keten 14/05-22/05

Van 14 tem 22 mei vindt in Vlaanderen terug de 'Week van de korte keten' plaats.
Tijdens die week vestigen we graag de aandacht op de smakelijke rijkdom van onze provincie en op het verhaal achter al die lekkere 'korte keten'producten.
De ideale periode dus om ons West-Vlaams Rood rund en Menapii varken te ontdekken!
West-Vlaams Rood
Ons ultiemterroir-rund van eigen streek!
Gevoed met gras en lokaal geproduceerd voer.
Deze runderen kalveren maar 2 tot 3 keer, want dat is belangrijk om goed vlees te verkrijgen. Pas na een zestal jaar zijn de dieren slachtrijp en levert het rund zijn typisch donkerrode vlees met smaakvol vet.
Versneden volgens het nose-to-tail principe.
Ons ultiemterroir-rund van eigen streek!
Gevoed met gras en lokaal geproduceerd voer.
Deze runderen kalveren maar 2 tot 3 keer, want dat is belangrijk om goed vlees te verkrijgen. Pas na een zestal jaar zijn de dieren slachtrijp en levert het rund zijn typisch donkerrode vlees met smaakvol vet.
Versneden volgens het nose-to-tail principe.
Menapii varken
Een oeroud ras, opnieuw tot leven gebracht!
Dit ras was razend populair bij de Romeinen.
De vrije uitloop en de unieke voeding van linzen en oude graansoorten geven het vlees een rijke complexiteit.
De vrije uitloop en de unieke voeding van linzen en oude graansoorten geven het vlees een rijke complexiteit.