Pulled Lamb Burger

Pulled Lamb Burger
Recept

WHAT 2P

Lak

  • 100 ml sojasaus
  • 200 ml acaciahoning
  • 50 ml sushiazijn
  • Sap van 2 limoenen
  • 10 ml yuzu
  • 1 stengel citroengras
  • 2 tenen look
  • 5 takken tijm
  • Klein stukje gember
  • 25 ml gembersiroop
  • 3 steranijsjes
  • 50 g Luikse siroop

Pulled lamb burger

  • 60 g pulled lamb
  • 30 g lak
  • 1 klein hamburgerbroodje
  • 1 bussel salie
  • Enkele dotjes hangop

Crème van zwarte look

  • Basis mayonaise
  • 4 teentjes zwarte look

HOW

Lak

  • Doe voor de lak alle ingrediënten in een kookpot, breng aan de kook en laat 2 uur trekken. Passeer vervolgens de lak en laat inkoken tot stroperige dikte.

Crème van zwarte look

  • Voeg de tenen look toe aan alle ingrediënten voor de mayonaise (behalve de druivenpitolie). Doe alles in een blender of thermomix, mix enkele seconden en monteer met de druivenpitolie tot de gewenste dikte, en doe de crème in een spuitzak.

Pulled lamb burger

  1. Warm de pulled lamb op in de lak.
  2. Pluk de salie en frituur op 190°C, leg op een keukenpapier en bestrooi met fleur de sel.
  3. Leg het vlees op het broodje en werk af met de crème en salie.

Gebruikte producten

Melklamsbout van Lozère
Minder dan 10 in stock
Melklamsbout van Lozère
Vanaf €31,50
Uitverkocht

Verwante recepten

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze 4 P...

Lees meer
Kalfszwezerik met zwarte look en jus van boschampignons

Recept

Kalfszwezerik met zwarte look en jus van boschampignons

WHAT (2P) • 500 g kalfszwezeriken...

Lees meer
Recept: Shortribs met zure room en kikkererwten

Recept

Recept: Shortribs met zure room en kikkererwten

2 shortribs 300 g zure room Sap van...

Lees meer
close menu