Pulled Lamb Burger

Pulled Lamb Burger
Recept

WHAT 2P

Lak

  • 100 ml sojasaus
  • 200 ml acaciahoning
  • 50 ml sushiazijn
  • Sap van 2 limoenen
  • 10 ml yuzu
  • 1 stengel citroengras
  • 2 tenen look
  • 5 takken tijm
  • Klein stukje gember
  • 25 ml gembersiroop
  • 3 steranijsjes
  • 50 g Luikse siroop

Pulled lamb burger

  • 60 g pulled lamb
  • 30 g lak
  • 1 klein hamburgerbroodje
  • 1 bussel salie
  • Enkele dotjes hangop

Crème van zwarte look

  • Basis mayonaise
  • 4 teentjes zwarte look

HOW

Lak

  • Doe voor de lak alle ingrediënten in een kookpot, breng aan de kook en laat 2 uur trekken. Passeer vervolgens de lak en laat inkoken tot stroperige dikte.

Crème van zwarte look

  • Voeg de tenen look toe aan alle ingrediënten voor de mayonaise (behalve de druivenpitolie). Doe alles in een blender of thermomix, mix enkele seconden en monteer met de druivenpitolie tot de gewenste dikte, en doe de crème in een spuitzak.

Pulled lamb burger

  1. Warm de pulled lamb op in de lak.
  2. Pluk de salie en frituur op 190°C, leg op een keukenpapier en bestrooi met fleur de sel.
  3. Leg het vlees op het broodje en werk af met de crème en salie.

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

melklam uit pyreneeën - lamsschouder
Melklamsschouder uit de Pyreneeën 1 review
€26,50
Shop nu

Verwante recepten

Hutsepot van mama Anneke

Recept

Hutsepot van mama Anneke

Wie kan de geur van een vers gemaakte hutsepot vergeten? Als... Lees meer
Lamsschouder uit de Pyreneeën

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën

Tussen 15 november en 15 december zijn de melklammetjes uit... Lees meer
Rillette van eend en varken met salie

Recept

Rillette van eend en varken met salie

Rillettes in een terrine is iets om met je vrienden... Lees meer
close menu