Pulled Lamb Burger

Pulled Lamb Burger
Recept

WHAT 2P

Lak

  • 100 ml sojasaus
  • 200 ml acaciahoning
  • 50 ml sushiazijn
  • Sap van 2 limoenen
  • 10 ml yuzu
  • 1 stengel citroengras
  • 2 tenen look
  • 5 takken tijm
  • Klein stukje gember
  • 25 ml gembersiroop
  • 3 steranijsjes
  • 50 g Luikse siroop

Pulled lamb burger

  • 60 g pulled lamb
  • 30 g lak
  • 1 klein hamburgerbroodje
  • 1 bussel salie
  • Enkele dotjes hangop

Crème van zwarte look

  • Basis mayonaise
  • 4 teentjes zwarte look

HOW

Lak

  • Doe voor de lak alle ingrediënten in een kookpot, breng aan de kook en laat 2 uur trekken. Passeer vervolgens de lak en laat inkoken tot stroperige dikte.

Crème van zwarte look

  • Voeg de tenen look toe aan alle ingrediënten voor de mayonaise (behalve de druivenpitolie). Doe alles in een blender of thermomix, mix enkele seconden en monteer met de druivenpitolie tot de gewenste dikte, en doe de crème in een spuitzak.

Pulled lamb burger

  1. Warm de pulled lamb op in de lak.
  2. Pluk de salie en frituur op 190°C, leg op een keukenpapier en bestrooi met fleur de sel.
  3. Leg het vlees op het broodje en werk af met de crème en salie.

Gebruikte producten

Verwante recepten

Witte pens Carcasse met fregola, tijm en crème van dragon

Recept

Witte pens Carcasse met fregola, tijm en crème van dragon

Hendrik's receptje om een witte pens nog net die extra... Lees meer
Barbecuerecept: Gevlinderde kip à la Dierendonck

Recept

Barbecuerecept: Gevlinderde kip à la Dierendonck

Ingrediënten: 2 piepkuikens 4 brochettestokjes 2dl olijfolie Kruiden:...

Lees meer
Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze 4 P...

Lees meer
close menu