Pulled Lamb Burger

Pulled Lamb Burger
Recept

WHAT 2P

Lak

  • 100 ml sojasaus
  • 200 ml acaciahoning
  • 50 ml sushiazijn
  • Sap van 2 limoenen
  • 10 ml yuzu
  • 1 stengel citroengras
  • 2 tenen look
  • 5 takken tijm
  • Klein stukje gember
  • 25 ml gembersiroop
  • 3 steranijsjes
  • 50 g Luikse siroop

Pulled lamb burger

  • 60 g pulled lamb
  • 30 g lak
  • 1 klein hamburgerbroodje
  • 1 bussel salie
  • Enkele dotjes hangop

Crème van zwarte look

  • Basis mayonaise
  • 4 teentjes zwarte look

HOW

Lak

  • Doe voor de lak alle ingrediënten in een kookpot, breng aan de kook en laat 2 uur trekken. Passeer vervolgens de lak en laat inkoken tot stroperige dikte.

Crème van zwarte look

  • Voeg de tenen look toe aan alle ingrediënten voor de mayonaise (behalve de druivenpitolie). Doe alles in een blender of thermomix, mix enkele seconden en monteer met de druivenpitolie tot de gewenste dikte, en doe de crème in een spuitzak.

Pulled lamb burger

  1. Warm de pulled lamb op in de lak.
  2. Pluk de salie en frituur op 190°C, leg op een keukenpapier en bestrooi met fleur de sel.
  3. Leg het vlees op het broodje en werk af met de crème en salie.

2 reacties


  • Beste,
    Reeds verschillende malen heb ik geprobeerd om de basismayonaise te maken. Telkens blijft deze lopend. Zit er een fout in het recept of ligt het aan mij? Ik heb nooit geen probleem om gewone mayonaise te maken. Ik heb zowel de thermomix als de handmixer geprobeerd.
    Mvg, Caroline

    Caroline Lefevere op

  • Beste,
    Reeds verschillende malen heb ik geprobeerd om de basismayonaise te maken. Telkens blijft deze lopend. Zit er een fout in het recept of ligt het aan mij? Ik heb nooit geen probleem om gewone mayonaise te maken. Ik heb zowel de thermomix als de handmixer geprobeerd.
    Mvg, Caroline

    Caroline Lefevere op

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Verwante recepten

Opgevulde kalkoen of kapoen

Recept

Opgevulde kalkoen of kapoen

Een van de sterren van de feesttafel is de sappige kalkoen... Lees meer
Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

Recept

Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

De hazenrug, een koninklijk stuk wild, laat culinaire harten sneller... Lees meer
Hertenkalf met wildsaus

Recept

Hertenkalf met wildsaus

Het hertenkalf weerspiegelt de gratie en finesse van de natuur zelf. Ons recept... Lees meer
close menu