Week van de Korte Keten
Van 13 tot en met 21 mei 2023 vindt opnieuw de “Week van de Korte Keten” plaats, waarin we in héél Vlaanderen de smakelijke rijkdom van onze eigen terroir in verf zetten.
Eerlijke, duurzame voeding is intussen al lang geen modegril meer. We staan steeds vaker stil bij het belang van de herkomst van ons voedsel. De rechtstreekse interactie tussen producent en consument maakt dat de landbouwer zijn prijs, methode en aanbod kan bepalen. In ruil voor die vrijheid krijg je dagelijks verse producten met pure, integere smaken.
Met die visie richtte ik een tijd terug onze figuurlijke pijlen op West-Vlaams Rood rund en Menapii varken. Deze week lijkt dan ook het perfecte moment voor jou om deze legendarische rassen te ontdekken. En geloof mij, onze liefde voor de terroir, de ambacht en onze passie voor vlees, die proef je meteen.
West-Vlaams Rood
Na de oorlog verdween dit ultiem terroir-rund bijna volledig. Inmiddels kan het dier, en wijzelf, intussen opnieuw profiteren van de typische kenmerken van het ecosysteem van de Westhoek. Ieder dier leeft minstens 6 jaar in een no stress environment en kalft zeker 2 à 3 keer. Dit zorgt voor het typische, donkerrode vlees en het smaakvolle vet. Dankzij ons nose-to-tail principe gaat er bovendien niets verloren. Hét voorbeeld van de korte keten.