Dierendonck breidt uit - Overname huis Laleman in Oostende

Dierendonck breidt uit - Overname huis Laleman in Oostende
histoire

Oostende, 20 maart 2025 – Slagerij Dierendonck kondigt de overname aan van de gerenommeerde poelier Huis Laleman in Oostende. Het vernieuwde Atelier Dierendonck opent in mei 2025 op het Mijnplein, waar Huis Laleman na 104 jaar vorige zomer de deuren sloot.

Hendrik Dierendonck ziet in Oostende een unieke kans. “De combinatie van stad en kust, het bruisende karakter in zomer én winter, maakt het een perfecte locatie om onze filosofie verder uit te dragen.”

“Het openen van een nieuwe beenhouwerij in deze tijd lijkt misschien gedurfd,” zegt Hendrik. “Maar er is opnieuw vraag naar échte slagers die kwaliteit en service bieden. Mensen willen weten waar hun vlees vandaan komt. Ze zoeken authenticiteit, en dat is precies wat wij brengen.”

Van Huis Laleman naar Atelier Dierendonck

In september 2024 beslisten Christèle Laleman en Jean-Luc om hun gerenommeerde zaak na 104 jaar stop te zetten. Sindsdien stond de winkel leeg, tot Hendrik Dierendonck besloot het iconische pand nieuw leven in te blazen. Met 11 vestigingen in Sint-Idesbald, Nieuwpoort, Kortrijk, Ukkel, Waterloo, Wevelgem, Veurne en Brussel, evenals een eigen boerderij in Veurne en twee restaurants (Carcasse Sint-Idesbald en Carcasse Knokke-Heist), breidt Dierendonck nu uit naar de koningin der badsteden.

Hendrik Dierendonck en zijn team blijven trouw aan hun kernwaarden: terroir, kwaliteit en vakmanschap. “We werken volgens nose-to-tail principes en kiezen resoluut voor duurzaamheid en eerlijke producten. Dat is de basis van ons succes.”

Overname met respect voor traditie

Huis Laleman stond sinds 1920 bekend als dé specialist in wild en gevogelte in Oostende. De authentieke uitstraling van de winkel, met witte tegels en marmeren details, weerspiegelde de hoge standaarden van de familie Laleman. “Je geeft zo’n erfenis niet zomaar door aan eender wie,” zegt Jean-Luc Laleman. “Maar met Hendrik wisten we dat het in goede handen zou zijn.”

“Wij zijn gepassioneerd door het slagersambacht en het bewaren van tradities,” vult Hendrik Dierendonck aan. “Deze overname is een kans om de nalatenschap van Huis Laleman te combineren met onze expertise en een nieuwe generatie kennis te laten maken met uitzonderlijk vakmanschap en pure, authentieke smaken.”

Praktisch:
Locatie: Huis Laleman, Kapucijnenstraat 4, 8400 Oostende
Openingsdagen en -uren: 
ma - di - don - vrij -zat van 9u - 18u30
woe & zon gesloten



0 commentaires


Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Histoires liées

Le porc Ménapien

histoire

Le porc Ménapien

« Quand on aime ce que l’on fait et que l’on... Plus
Agneau de Lozère

histoire

Agneau de Lozère

Il y a quelque temps, mon père et moi avons... Plus
Wagyu : l'art du meilleur bœuf

histoire

Wagyu : l'art du meilleur bœuf

Souvent considéré comme le caviar ou la Rolls-Royce du bœuf,... Plus
close menu