Wagyu: de kunst van het fijnste rundsvlees

Wagyu: de kunst van het fijnste rundsvlees
Verhaal

Als we bij Dierendonck over vlees praten, gaat het altijd om meer dan alleen smaak. Het gaat over traditie, ambacht, en een diep respect voor het dier. En vandaag wil ik het hebben over een bijzonder soort vlees dat perfect past binnen deze filosofie: Wagyu.

Vaak beschouwd als de kaviaar of de Rolls-Royce onder het rundvlees, is Wagyu een toonbeeld van culinaire excellentie. Het vlees van deze Japanse runderen is een ware traktatie voor de fijnproever. Maar waar komt deze uitzonderlijke kwaliteit vandaan? Laten we een duik nemen in de wereld van Wagyu en ontdekken waarom dit vlees zo speciaal is.

De smaak van Wagyu

In 2010 verwelkomden onze vrienden bij Delemeat, onder leiding van Stephan Lerouge en Johan Hemelaere, het 100% volbloed Wagyu-vlees in hun assortiment. Hun streven naar topkwaliteit resoneert met onze eigen missie bij Dierendonck. Het vlees van Wagyu staat wereldwijd bekend om zijn rijke smaak en malsheid, dankzij een unieke vetsamenstelling rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Dit maakt Wagyu niet alleen een culinaire ervaring, maar ook een gezondere keuze.

Raszuiverheid als de sleutel tot kwaliteit

Echte Wagyu-ervaring komt van 100% volbloed runderen. In Europa zijn raszuivere zwarte Wagyu's zeldzaam. Bij Dierendonck kiezen we bewust voor authentiek en raszuiver Wagyu-vlees. Dit onderscheidt zich duidelijk van gekruiste varianten die vaak worden aangeboden tegen lagere prijzen. Het is de genetica van deze raszuivere Wagyu die zorgt voor die ongeëvenaarde marmering en malsheid.

De maatstaf van pure klasse

De kwaliteit van Wagyu wordt beoordeeld volgens een strikt Japans waarderingssysteem. Dit systeem houdt rekening met aspecten zoals marmering, kleur en textuur van het vlees, en de kleur van het vet. De Beef Marbling Score (BMS) geeft specifiek de mate van marmering aan. Bij Dierendonck streven we naar Wagyu met een hoge BMS-score, wat duidt op uitstekende kwaliteit.

  • BMS 12-8: uitstekend
  • BMS 7-5: goed
  • BMS 4-3: gemiddeld
  • BMS 2-1: onvoldoende

Bier en massages

Er gaan veel verhalen rond over de bijzondere behandelingen die Wagyu-runderen zouden krijgen, zoals bier en massages. Dit zijn echter meer mythe dan realiteit. Meer dan af en toe mout krijgen om verveling tegen te gaan, of extra geborsteld worden, is het niet.

De essentie bij Wagyu ligt niet in deze extravagante behandelingen, maar in een stressvrije en comfortabele omgeving die bijdraagt aan de kwaliteit van het vlees.

Wagyu bij Dierendonck

Bij Dierendonck geloven we in 'minder maar beter vlees'. Wagyu past perfect binnen deze filosofie. Het is een vlees dat met respect en zorg wordt geproduceerd en waarbij elke hap de vrucht is van toewijding en ambacht. In onze samenwerking met sterrenchefs over de hele wereld, hebben we gemerkt dat Wagyu steeds de voorkeur geniet voor zijn uitzonderlijke kwaliteit.

Wagyu bij Dierendonck is niet alleen een smaakervaring, het is een belofte van kwaliteit, traditie en respect voor het dier. We nodigen je uit om deze culinaire reis met ons te delen en samen te genieten van het beste wat de wereld van vlees te bieden heeft.


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Verwante verhalen

Het Menapische Varken

Verhaal

Het Menapische Varken

“Als je honderd procent houdt van wat je doet... Lees meer
Win een culinaire ervaring in Carcasse

Verhaal

Win een culinaire ervaring in Carcasse

In februari, toch wel de maand van de liefde,... Lees meer
Blijven innoveren: haal je online bestelling af in de winkel

Verhaal

Blijven innoveren: haal je online bestelling af in de winkel

Nostalgie en innovatie. Groeien en limiteren. Terugkeren en vooruitgaan. Op... Lees meer
close menu