Recept: Shortribs met zure room en kikkererwten

- 2 shortribs
- 300 g zure room
- Sap van 1 limoen
- 3 el goede olijfolie
- Goede snuif za’atarkruiden
- Peper
- Zout
- 1 potje kikkererwten
- Basilicumcress
Lak
- 100 ml sojasaus
- 200 ml acaciahoning
- 50 ml sushiazijn
- Sap van 2 limoenen
- 10 ml yuzu
- 1 stengel citroengras
- 2 tenen look
- 5 takken tijm
- Klein stukje gember
- 25 ml gembersiroop
- 3 steranijsjes
- 50 g Luikse siroop
Doe alle ingrediënten in een kookpot, breng aan de kook en laat 2 uur intrekken. Zeef de lak en laat inkoken tot een stroperige dikte.
- Grill de shortribs.
- Meng de zure room met sap van limoen, olijfolie, za’atar en kruid af met peper en zout
- Lak de shortribs en serveer met de zure room, kikkererwten en werk af met basilicumcress