Shortribs met zure room en kikkererwten
Benodigdheden
- 2 shortribs
- 300 g zure room
- Sap van 1 limoen
- 3 el goede olijfolie
- Goede snuif za’atarkruiden
- Peper
- Zout
- 1 potje kikkererwten
- Basilicumcress
Voor de lak
- 100 ml sojasaus
- 200 ml acaciahoning
- 50 ml sushiazijn
- Sap van 2 limoenen
- 10 ml yuzu
- 1 stengel citroengras
- 2 tenen look
- 5 takken tijm
- Klein stukje gember
- 25 ml gembersiroop
- 3 steranijsjes
- 50 g Luikse siroop
Ons recept
Shortribs, een verborgen parel van het rund, staan garant voor een culinaire ontdekkingsreis. Terwijl spareribs vaak de show stelen op de barbecue, blijven de shortribs onontdekt. Maar laat je niet misleiden, want deze sappige en smaakvolle ribbetjes van rundvlees zijn een waar genot. Hun compacte structuur, doordrenkt met smakelijk vet, vereist geduld en liefde tijdens de bereiding. Het resultaat? Een sublieme combinatie van subtiele rooksmaak en verrukkelijke malsheid.
Vergeet niet de smaken te versterken met een heerlijke lak, en serveer met romige zure room, smaakvolle kikkererwten en werk af met een vleugje basilicumcress. Betreed de wereld van de shortribs en ontdek een nieuwe dimensie van smaak en textuur.
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de lak in een kookpot, breng aan de kook en laat 2 uur intrekken. Zeef de lak en laat inkoken tot een stroperige dikte.
- Grill de shortribs.
- Meng de zure room met sap van limoen, olijfolie, za’atar en kruid af met peper en zout
- Lak de shortribs en serveer met de zure room, kikkererwten en werk af met basilicumcress