Shortribs met zure room en kikkererwten

Shortribs met zure room en kikkererwten
Recept

Benodigdheden

  • 2 shortribs
  • 300 g zure room
  • Sap van 1 limoen
  • 3 el goede olijfolie
  • Goede snuif za’atarkruiden
  • Peper
  • Zout
  • 1 potje kikkererwten
  • Basilicumcress

Voor de lak

  • 100 ml sojasaus
  • 200 ml acaciahoning
  • 50 ml sushiazijn
  • Sap van 2 limoenen
  • 10 ml yuzu
  • 1 stengel citroengras
  • 2 tenen look
  • 5 takken tijm
  • Klein stukje gember
  • 25 ml gembersiroop
  • 3 steranijsjes
  • 50 g Luikse siroop

Ons recept

Shortribs, een verborgen parel van het rund, staan garant voor een culinaire ontdekkingsreis. Terwijl spareribs vaak de show stelen op de barbecue, blijven de shortribs onontdekt. Maar laat je niet misleiden, want deze sappige en smaakvolle ribbetjes van rundvlees zijn een waar genot. Hun compacte structuur, doordrenkt met smakelijk vet, vereist geduld en liefde tijdens de bereiding. Het resultaat? Een sublieme combinatie van subtiele rooksmaak en verrukkelijke malsheid.

Vergeet niet de smaken te versterken met een heerlijke lak, en serveer met romige zure room, smaakvolle kikkererwten en werk af met een vleugje basilicumcress. Betreed de wereld van de shortribs en ontdek een nieuwe dimensie van smaak en textuur.

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten voor de lak in een kookpot, breng aan de kook en laat 2 uur intrekken. Zeef de lak en laat inkoken tot een stroperige dikte.
  • Grill de shortribs.
  • Meng de zure room met sap van limoen, olijfolie, za’atar en kruid af met peper en zout
  • Lak de shortribs en serveer met de zure room, kikkererwten en werk af met basilicumcress

 


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Verwante recepten

Hertenkalf met wildsaus

Recept

Hertenkalf met wildsaus

Het hertenkalf weerspiegelt de gratie en finesse van de natuur zelf. Ons recept... Lees meer
Fazant Fine Champagne

Recept

Fazant Fine Champagne

Met zijn natuurlijke gratie en onderscheidende smaakprofiel voegt de fazant luxe... Lees meer
Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

Recept

Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

De hazenrug, een koninklijk stuk wild, laat culinaire harten sneller... Lees meer
close menu