Filet pur in zoutkorst met choronsaus

Filet pur in zoutkorst met choronsaus
Recept

Benodigdheden

Voor de filet pur

  • 1 kg Filet pur Holstein
  • 400 gr bloem
  • 500 gr grof zeezout
  • 2 el verse tijm fijngehakt
  • 2 el rozemarijn fijngehakt
  • 2 eiwit
  • 15 el water

Voor de choronsaus

  • 150 gr gesmolten boter
  • 3 eierdooiers
  • 3 dopjes gastrique
  • 150 gr tomatenconcassée
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el kervel fijngehakt
  • 2 el dragon fijngehakt
  • 1 el sjalot fijngesneden
  • peper en zout naar smaak

Ons recept

Ervaar de perfectie van smaak en vakmanschap met onze filet pur in zoutkorst. De premium Holstein filet pur wordt omhuld door een knapperige korst van zeezout, bloem en verfijnde kruiden zoals tijm en rozemarijn. De korst beschermt het malse vlees en zorgt voor een unieke smaakbeleving.

Elk detail, van de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten tot de minutieuze bereiding, is met liefde en passie uitgevoerd. Het is een meesterwerk van ambacht en expertise dat je nog lang zal bijblijven.

Bereiding

Zoutkorstdeeg maken

  • Meng de ingrediënten voor het deeg in een grote kom
  • Kneed het deeg eerst goed door in de kom en daarna op je werkblad
  • Laat het deeg gedurende 3u rusten en dek het hiervoor af met een handdoek

TIP: het deeg zal droog zijn maar dat is perfect normaal door het vele zout. Het is het zout dat de smaak zal geven aan je vlees tijdens het garen.

Filet pur bereiden

  • Bak de filet pur kort aan in de pan met een mengeling van olijfolie en boter
  • Haal het vlees uit de pan als er een korstje gevormd is, het vlees hoeft zeker nog niet gaar te zijn want het gaat straks nog op het vuur
  • Laat het vlees wat rusten en afkoelen
  • Rol voorzichtig het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm 
  • Pak het vlees volledig in met het deeg, doe dit voorzichtig want het deeg breekt makkelijk doordat het zo droog is, zorg ervoor dat alles mooi dicht is
  • Laat het vlees 35 minuten op 220°C garen in de BBQ of in de oven

Choronsaus maken

  • Stoof de sjalot aan in boter en voeg de tomantenconcassée en tomatenpuree toe - zet dit vervolgens even aan de kant
  • Laat de boter op een zacht vuurtje smelten en klaren
  • Klop de eierdooiers samen met de gastrique goed los naast het vuur
  • Zet de geklopte eierdooiers op een zacht vuurtje en voeg de geklaarde boter zachtjes toe onder voortdurend kloppen
  • Eens de saus dik is kan je de kruiden en het tomatenmengsel eronder mengen

Afwerking

Haal de filet pur voorzichtig uit de zoutkorst en snijd hem aan. Serveer de choronsaus in een schaal en leg er het vlees op, pure klasse!


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Uitgelicht product

Vanaf
Shop nu

Verwante recepten

Kalfszwezeriken met zwarte look en jus van boschampignons

Recept

Kalfszwezeriken met zwarte look en jus van boschampignons

Kalfszwezeriken, een vaak miskende en ondergewaardeerde delicatesse die velen nog... Lees meer
Ragù met venkel en 'ceci est passata'

Recept

Ragù met venkel en 'ceci est passata'

Ragù met venkel en de heerlijke "ceci est passata" van... Lees meer
Tartaar van rund met merg

Recept

Tartaar van rund met merg

Voor tartaar geef ik de voorkeur aan bavette, het heeft... Lees meer
close menu