OEDSLACH - Dé smaak van vroeger

OEDSLACH - Dé smaak van vroeger
Verhaal

Het ultieme en beste stuk vlees hebben wij Oedslach® genoemd, een ode aan mijn vader en onze ambacht. Een smaak die herinneringen naar boven brengt ... Een smaak die je gewoon moet proeven.

Toen ik klein was, speelden mijn broer en ik soms verstoppertje in de slagerij. En ja, we verstopten ons ook al eens in de koelkast, tussen de karkassen. De geur van vlees dat rijpte in een koelkast vol kurk, cement en hout drong onze neus binnen. Het toestel had toen al twintig jaar rijping opgeslorpt, wat een unieke smaak gaf aan het vlees dat speciaal werd geselecteerd op basis van kleur, vetconstructie, leeftijd, ras en meer.

In die tijd slachtten we één rund per maand, telkens op het einde van de maand. Ik hoorde mijn vaders klanten vragen naar ‘oedslach’, dialect voor ‘oud geslacht’. Het was mijn vader die het vlees eigenhandig had geselecteerd en op zijn eigenwijze manier liet rijpen. Het beste vlees dat ik ooit heb gegeten. Zoveel jaren later bestaat onze frigo niet meer, maar ik herinner me wel nog de smaak, de geur en de beleving.

Door de jaren heen heb ik mij met valllen en opstaan de kunst van het rijpen eigen gemaakt en zie ik mezelf als de grondlegger ervan. De herinnering aan de smaak en de geur van Oedslach drijven me al jaren om het rijpingsproces te blijven perfectioneren. We hebben een klimaatprogramma uitgewerkt waarbij we gedurende vier weken spelen met temperatuur, vochtigheid en ventilatie en wat ervoor zorgt dat ik een stukje smaakgeschiedenis terug op de kaart zet. Zo tracht ik mijn eigen mooiste herinneringen om te zetten in een herinnering voor iedereen.

OEDSLACH® is dan ook een oprechte ode aan mijn vader en de ambacht. Je kan OEDSLACH® kopen in onze winkels, of op de webshop.

 


2 reacties


  • Heel lekker, mals stukje mooi geaderd vlees. Ongekende smaak die lang in de mond blijft. Aanrader dus.

    Dieter De Wolf op

  • Fantastische smaak.

    Guido Germeijs op

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

OEDSLACH - ode aan m'n vader
Minder dan 10 in stock
OEDSLACH - ode aan m'n vader 15 Reviews
Vanaf €26,25
Shop nu
OEDSLACH - Porterhouse
Minder dan 10 in stock
OEDSLACH - Porterhouse 3 reviews
€30,25
Shop nu

Verwante verhalen

Het Menapische Varken

Verhaal

Het Menapische Varken

“Als je honderd procent houdt van wat je doet... Lees meer
Win een culinaire ervaring in Carcasse

Verhaal

Win een culinaire ervaring in Carcasse

In februari, toch wel de maand van de liefde,... Lees meer
Wagyu: de kunst van het fijnste rundsvlees

Verhaal

Wagyu: de kunst van het fijnste rundsvlees

Vaak beschouwd als de kaviaar of de Rolls-Royce onder... Lees meer
close menu