OEDSLACH - Dé smaak van vroeger

OEDSLACH - Dé smaak van vroeger
Verhaal

Het ultieme en beste stuk vlees hebben wij Oedslach® genoemd, een ode aan mijn vader en onze ambacht. Een smaak die herinneringen naar boven brengt ... Een smaak die je gewoon moet proeven.

Toen ik klein was, speelden mijn broer en ik soms verstoppertje in de slagerij. En ja, we verstopten ons ook soms in de koelkast, tussen de karkassen. De geur van vlees dat rijpte in een koelkast vol kurk, cement en hout drong onze neus binnen. De frigo had toen al twintig jaar rijping opgeslorpt, wat een unieke smaak gaf aan het vlees dat speciaal werd geselecteerd op basis van kleur, vetconstructie, leeftijd, ras ...:

In die tijd slachtten we één rund per maand, telkens op het einde van de maand. Ik hoorde mijn vaders klanten vragen naar ‘oedslach’, dialect voor ‘oud geslacht’. Het was mijn vader die het vlees eigenhandig had geselecteerd en op zijn eigenwijze manier liet rijpen. Het beste vlees dat ik ooit heb gegeten.

Zoveel jaren later bestaat onze frigo niet meer, maar herinneren we ons wel nog de smaak, de geur en de beleving.

Door de jaren heen heb ik mij met valllen en opstaan de kunst van het rijpen eigen gemaakt en zie ik mezelf als de grondlegger ervan. De herinnering aan de smaak en de geur van oedslach drijven me al jaren om het rijpingsproces te blijven perfectioneren. We hebben een klimaatprogramma uitgewerkt waarbij we gedurende vier weken spelen met temperatuur, vochtigheid en ventilatie en wat ervoor zorgt dat ik een stukje smaakgeschiedenis terug op de kaart zet.

OEDSLACH® is dan ook een oprechte ode aan mijn vader en de ambacht. Je kan OEDSLACH® kopen in onze winkels, of op de webshop.

 


2 reacties


  • Heel lekker, mals stukje mooi geaderd vlees. Ongekende smaak die lang in de mond blijft. Aanrader dus.

    Dieter De Wolf op

  • Fantastische smaak.

    Guido Germeijs op

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

OEDSLACH - ode aan m'n vader
Minder dan 10 in stock
OEDSLACH - ode aan m'n vader 9 reviews
Vanaf €22,50
Shop nu
OEDSLACH - Porterhouse
OEDSLACH - Porterhouse 3 reviews
€33,50
Shop nu

Verwante verhalen

Ceci est Passata

Verhaal

Ceci est Passata

Wat een mooi verhaal! Dit project wil ik zeker en... Lees meer
De keuken van ons moeder, een ode aan traditie

Verhaal

De keuken van ons moeder, een ode aan traditie

De smaak van vroeger, het vakmanschap van vandaag In mijn...

Lees meer
What you Swet is what you get!

Verhaal

What you Swet is what you get!

What you Swet is what you get Het zijn de... Lees meer
close menu