Een innovatie by Hendrik Dierendonck

Een innovatie by Hendrik Dierendonck
Verhaal

Dat beenhouwer zijn een ambacht is, hoef ik je niet te vertellen. Een ambacht, waarbij de traditionele waarden met hedendaagse technieken worden verzoend. Het trouw blijven aan de puurheid en de essentie van het product is onontbeerlijk voor het voortbestaan van deze o zo mooie stiel. 

Daarnaast, is de afkomst van ons vlees en de manier waarop het gekweekt is voor ons van uiterst belang. Elk terroir geeft dat lekkere vlees immers een specifieke smaak. 

Ook passie is bij ons in overvloed aanwezig. Meer nog, het is hét geheime ingrediënt van onze beenhouwers om unieke producten te creëren met een kapmes, cutter en pétrin. Wij willen het product kennen, zowel bij de boer, de kweker of tussen de marchands. 

Ambacht, terroir & passie is bij Dierendonck key! 

Maar ook innoveren is bij Dierendonck zeer belangrijk: 

Naast het Menapisch varken, dat we terug op de kaart hebben gebracht. Proberen wij steeds nieuwe rijpingsprocessen, producten en andere uitdagingen aan te gaan. Een voorbeeld hiervan is de gerookte kraai. 

De kraai of onglet bevat een enorm krachtige smaak en textuur. Ikzelf ben samen met mijn team dit stuk vlees licht gaan afrijpen om het daarna te zouten, roken en drogen... De unieke smaak komt hierdoor prachtig tot uiting en is uitzondelijk lekker als aperitief of op die heerlijke salade folle. 

Taste my passion here.

 

 

Verwante verhalen

Lam van de Lozère

Verhaal

Lam van de Lozère

Afhankelijk van de jaargetijden wisselen we lam uit Zeeland, de...

Lees meer
Tijd voor de herfst...

Verhaal

Tijd voor de herfst...

Met het langzaam korten van de dagen kondigt de... Lees meer
Heerlijk wild van bij ons!

Verhaal

Heerlijk wild van bij ons!

De mooie herfstperiode met zijn wild is weer aangebroken, Dierendonck...

Lees meer
close menu