Een innovatie by Hendrik Dierendonck

Een innovatie by Hendrik Dierendonck
Verhaal

Dat beenhouwer zijn een ambacht is, hoef ik je niet te vertellen. Een ambacht, waarbij de traditionele waarden met hedendaagse technieken worden verzoend. Het trouw blijven aan de puurheid en de essentie van het product is onontbeerlijk voor het voortbestaan van deze o zo mooie stiel. 

Daarnaast, is de afkomst van ons vlees en de manier waarop het gekweekt is voor ons van uiterst belang. Elk terroir geeft dat lekkere vlees immers een specifieke smaak. 

Ook passie is bij ons in overvloed aanwezig. Meer nog, het is hét geheime ingrediënt van onze beenhouwers om unieke producten te creëren met een kapmes, cutter en pétrin. Wij willen het product kennen, zowel bij de boer, de kweker of tussen de marchands. 

Ambacht, terroir & passie is bij Dierendonck key! 

Maar ook innoveren is bij Dierendonck zeer belangrijk: 

Naast het Menapisch varken, dat we terug op de kaart hebben gebracht. Proberen wij steeds nieuwe rijpingsprocessen, producten en andere uitdagingen aan te gaan. Een voorbeeld hiervan is de gerookte kraai. 

De kraai of onglet bevat een enorm krachtige smaak en textuur. Ikzelf ben samen met mijn team dit stuk vlees licht gaan afrijpen om het daarna te zouten, roken en drogen... De unieke smaak komt hierdoor prachtig tot uiting en is uitzondelijk lekker als aperitief of op die heerlijke salade folle. 

Taste my passion here.

 

 


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Verwante verhalen

Ceci est Passata

Verhaal

Ceci est Passata

Wat een mooi verhaal! Dit project wil ik zeker en... Lees meer
De keuken van ons moeder, een ode aan traditie

Verhaal

De keuken van ons moeder, een ode aan traditie

De smaak van vroeger, het vakmanschap van vandaag In mijn...

Lees meer
What you Swet is what you get!

Verhaal

What you Swet is what you get!

What you Swet is what you get Het zijn de... Lees meer
close menu