Barbecuerecept: Gevlinderde kip à la Dierendonck
Ingrediënten:
2 piepkuikens
4 brochettestokjes
2dl olijfolie
Kruiden:
1 tl grof zout
1 tl grove zwarte peper
1 tl komijn
1 tl ras el hanout
1 teentje look
4 blaadjes verse salie
2 takjes tijm
Bereiding:
Hak de verse kruiden fijn en meng ze met de olijfolie.
Ontbeen voorzichtig de piepkuikens, start aan de ruggengraat en snijd voorzichtig langs het been. Doe dit aan beide zijdes, met het topje van je mes. Gebruik een goed mes zodat je het bot er mooi uit kan halen. Wees geduldig.
Steek de brochettestokjes kruiselings in de kip, van de bil tot en met het borstvlees.
Smeer in met je kruidenmix en laat een uurtje trekken.
Zorg voor een mooie gloeiende BBQ met 2 temperatuurzones.
Ontdoe de piepkuikens eventueel van wat kruidenoverdaad.
Gril ze mooi krokant, langs beide zijden, op de rode kolen. Opgepast, de piepkuikens kunnen vlug aanbakken.
Eens ze wat kleur hebben, leg je ze opzij, gedurende een tiental minuten, op een iets zachter vuur.
Gril nog even kort af op het hoge vuur.
Klaar om te serveren. Combineer eventueel met een yoghurt-muntsausje en een couscoussalade.