Barbecuerecept: Gevlinderde kip à la Dierendonck

Barbecuerecept: Gevlinderde kip à la Dierendonck
Recept

Ingrediënten:

2 piepkuikens

4 brochettestokjes

2dl olijfolie

Kruiden:

1 tl grof zout

1 tl grove zwarte peper

1 tl komijn

1 tl ras el hanout

1 teentje look

4 blaadjes verse salie

2 takjes tijm

Bereiding:

Hak de verse kruiden fijn en meng ze met de olijfolie.

Ontbeen voorzichtig de piepkuikens, start aan de ruggengraat en snijd voorzichtig langs het been. Doe dit aan beide zijdes, met het topje van je mes. Gebruik een goed mes zodat je het bot er mooi uit kan halen. Wees geduldig.

Steek de brochettestokjes kruiselings in de kip, van de bil tot en met het borstvlees.

Smeer in met je kruidenmix en laat een uurtje trekken.

Zorg voor een mooie gloeiende BBQ met 2 temperatuurzones.

Ontdoe de piepkuikens eventueel van wat kruidenoverdaad.

Gril ze mooi krokant, langs beide zijden, op de rode kolen. Opgepast, de piepkuikens kunnen vlug aanbakken.

Eens ze wat kleur hebben, leg je ze opzij, gedurende een tiental minuten, op een iets zachter vuur.

Gril nog even kort af op het hoge vuur.

Klaar om te serveren. Combineer eventueel met een yoghurt-muntsausje en een couscoussalade.


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Hoevekip van Licques "Poulet Jaune Fermier"
Minder dan 10 in stock
Frans piepkuiken
Minder dan 10 in stock
Frans piepkuiken 1 review
€10,00
Shop nu

Verwante recepten

Verse pulled lamb burger

Recept

Verse pulled lamb burger

Duik in de traditie van slow cooking met onze pulled lamb... Lees meer
Witte pensen met geflambeerde appelcompote

Recept

Witte pensen met geflambeerde appelcompote

Witte worst, ook wel witte pens of ‘boudin blanc’... Lees meer
Hertenkalf met wildsaus

Recept

Hertenkalf met wildsaus

Het hertenkalf weerspiegelt de gratie en finesse van de natuur zelf. Ons recept... Lees meer
close menu