Barbecuerecept: Gevlinderde kip à la Dierendonck

Barbecuerecept: Gevlinderde kip à la Dierendonck
Recept

Ingrediënten:

2 piepkuikens

4 brochettestokjes

2dl olijfolie

Kruiden:

1 tl grof zout

1 tl grove zwarte peper

1 tl komijn

1 tl ras el hanout

1 teentje look

4 blaadjes verse salie

2 takjes tijm

Bereiding:

Hak de verse kruiden fijn en meng ze met de olijfolie.

Ontbeen voorzichtig de piepkuikens, start aan de ruggengraat en snijd voorzichtig langs het been. Doe dit aan beide zijdes, met het topje van je mes. Gebruik een goed mes zodat je het bot er mooi uit kan halen. Wees geduldig.

Steek de brochettestokjes kruiselings in de kip, van de bil tot en met het borstvlees.

Smeer in met je kruidenmix en laat een uurtje trekken.

Zorg voor een mooie gloeiende BBQ met 2 temperatuurzones.

Ontdoe de piepkuikens eventueel van wat kruidenoverdaad.

Gril ze mooi krokant, langs beide zijden, op de rode kolen. Opgepast, de piepkuikens kunnen vlug aanbakken.

Eens ze wat kleur hebben, leg je ze opzij, gedurende een tiental minuten, op een iets zachter vuur.

Gril nog even kort af op het hoge vuur.

Klaar om te serveren. Combineer eventueel met een yoghurt-muntsausje en een couscoussalade.


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Frans piepkuiken
Minder dan 10 in stock
Frans piepkuiken 1 review
€10,00
Shop nu

Verwante recepten

Hutsepot van mama Anneke

Recept

Hutsepot van mama Anneke

Wie kan de geur van een vers gemaakte hutsepot vergeten? Als... Lees meer
Lamsschouder uit de Pyreneeën

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën

Tussen 15 november en 15 december zijn de melklammetjes uit... Lees meer
Rillette van eend en varken met salie

Recept

Rillette van eend en varken met salie

Rillettes in een terrine is iets om met je vrienden... Lees meer
close menu