Verlofperiodes 2017

Slagerij Dierendonck : van 25/9 t.e.m. 5/10

Atelier Nieuwpoort: gesloten van 16/10/17 t.e.m. 25/10/17
Atelier Brussel: Gesloten van 17/07 tem 28/08

Webshop Carcasse Restaurants

Beenhouwer zijn is een Ambacht. Dierendonck combineert de vakkundigheid van vandaag met de kwaliteit van vroeger.*

*hendrik dierendonck

Slagerij Dierendonck (hoofdwinkel)

Slagerij Dierendonck betekent VLEES. Sinds 1970 zijn wij steeds op zoek geweest naar het beste vlees. Een zoektocht die wij nog steeds voeren. We vertegenwoordigen zowel terroir (West-Vlaams Rood rund) als het beste vlees uit gans Europa(Rungis, Spanje, Schotland …).

Voor Dierendonck zijn ambacht ,terroir en passie de sleutelwoorden die ervoor gezorgd hebben wat we nu zijn: beenhouwers in hart en nieren, beenhouwers die gehele dieren allemaal zelf versnijden voor zowel vers vlees, huisgemaakte artisanale charcuterie als traiteursgerechten met hoeveboter en room.

Al deze lekkernijen worden bereid in onze moderne en haccp gekeurde ateliers en keukens in St-Idesbald die vanuit de winkelruimte kunnen gezien worden, omdat beenhouwen onze passie is.

Adres:
Strandlaan 331
8670 Sint Idesbald
Tel: 058 51 12 87
info@dierendonck.be

Atelier Dierendonck (tweede winkel)

Atelier Dierendonck betekent "back to basics". Als je onze slagerij binnenstapt, proef je nostalgie, een plaats waar vers vlees centraal staat. We selecteren het vlees in St-Idesbald en rijpen het verder af aan een carrousel in een open frigo.

Ons vlees mag gezien worden, just be meat! De nieuwe winkel is een droom die voor Hendrik werkelijkheid wordt. Al onze top-producten uit Koksijde worden dagelijks twee maal aangevoerd om dezelfde kwaliteit te garanderen. Laat je zeker ook verleiden door onze heerlijke rotisserie specialiteiten!

Adres:
Albert I Laan 106
8260 Nieuwpoort
Tel: 058 24 20 12

Chefs die beroep doen op Dierendonck

Restaurant La Paix
David Martin
Ten Bogaerde
Jan Wittevrongel
In de Wulf
Kobe Desramaults
Oud Sluis
Sergio Herman
Volta
Olly Ceulenaere
Peter Vyncke
Flemish Foodies UniVersBoucherie Pocketfork
Slagerij Dierendonck

Sint Idesbald
Adres:
Strandlaan 331
8670 Sint Idesbald
058 51 12 87
info@dierendonck.be

Openingsuren:
maa - zo

8.30u - 18.30u


woe

gesloten


Atelier Nieuwpoort

Nieuwpoort
Adres:
Albert I Laan 106
8620 Nieuwpoort
058 24 20 12
atelier@dierendonck.be

Openingsuren:
maa - zo

8.30u - 18.30u


di

gesloten


Atelier Brussel

Brussel
Adres:
Katelijnestraat 24
1000 Brussel
02 669 59 00


Openingsuren:
di - vrij

9.00u - 19.00u


za

9.00u - 18.00u


maa - zo

gesloten


Gesloten van 16/07 tem 28/08

Boerderij Dierendonck

West-Vlaams Rood, van de eigen boerderij. Een uiterst zeldzaam rundvee ras en erkend streekproduct. Sommigen beweren dat de Rode van West Vlaanderen zich in andere gebieden of streken niet goed thuis voelt en moeilijk te kweken is. Wellicht zitten het licht zeeklimaat van de kust en de Westhoek daarvoor iets tussen. De rode dikbil bezit de capaciteit om kwaliteitsvlees te produceren op basis van gras. De permanente weiden gelegen in de ijzervallei en de polders zijn dan ook uiterst geschikt voor deze dieren. Deze weiden worden dan ook wel eens de "vette weiden" genoemd. Ze liggen aan de basis van de smaakeigenschappen van het vlees van het rode ras.

site by rotorgroup