RECEPT: Hâte levée en z'n sandwich

RECEPT: Hâte levée en z'n sandwich
Recept

VOOR DE HÂTE LEVÉE:

  • 1 varkensbuik
  • Rozemarijn
  • Laurier
  • 4 teentjes look
  • Salie
  • Tijm
  • Fijn zout
  • Fleur de sel
  • Kruidnagel 

 VOOR DE SANDWICH:

  • Ciabatta
  • Waterkers
  • Zure room
  • Swet Hot Sauce - Lemon Hard
  • Zoete puntpaprika

THIS IS HOW WE DO IT:

Varkensbuik opschonen:

  • Leg de buik open en ontbeen hem met een goed mes
  • Als de botten er goed uit uit zijn gehaald voel je nog eens goed of er geen restjes kraakbeen achter gebleven zijn, die snijd je weg

TIP: Het geeft niet als het vlees wat diep ingesneden is door het ontbenen, zo is er veel plaats voor de vele kruiden die we achteraf gaan toevoegen

Hâte levée klaarmaken:

  • Breng alle kruiden behalve de kruidnagel samen en doe ze in de cutter tot alles mooi fijn gehakt is en je een homogeen mengsel krijgt
  • Snijd het vlees nog wat in om plaats te maken voor de kruiden
  • Breng de kruiden aan op de buik, het mag een goeie laag zijn 
  • Rol de buik op en span goed aan
  • Bind het stuk op met een kruislinkse steek
  • Als alles mooi opgebonden is steek je de kruidnagel bovenaan in een rijtje in het vlees
  • Steek je vlees in de oven: eerst 30min op 220°C, daarna nog 3u op 110°C

En nu de sandwich:

  • Maak je dressing met zure room en een vleugje Swet Lemon Hard voor wat licht pikant faîcheur
  • Rooster je zoete paprika en snijd die in stukjes
  • Snijd enkele dunne plakjes van je bereide Hâte levée
  • Schik nu al dit lekkers samen met wat waterkers op je ciabatta brood en geniet van dit heerlijk gekruid broodje

AFWERKING: 

Een lepeltje van het bakvocht van de Hâte levée uit de oven over de sandwich zal je gerecht nog extra smeuig en smaakvol maken


0 comments


Leave a comment

Please note: comments need to be approved before they can be published

Products

Swet Hot Sauces
Less than 10 in stock
Swet Hot Sauces
€35,00
Shop now

Featured product

From
Shop now

Related recipes

Stew from my mom

Recept

Stew from my mom

Who can forget the smell of a freshly made stew?  Read more
Lamb shoulder from the Pyrénées

Recept

Lamb shoulder from the Pyrénées

Between November 15 and December 15, milk lamb from the... Read more
Pork and duck rillette with sage

Recept

Pork and duck rillette with sage

Rillette in a terrine is something to eat with friends.... Read more
close menu