RECEPT: Hâte levée en z'n sandwich

VOOR DE HÂTE LEVÉE:
- 1 varkensbuik
- Rozemarijn
- Laurier
- 4 teentjes look
- Salie
- Tijm
- Fijn zout
- Fleur de sel
- Kruidnagel
VOOR DE SANDWICH:
- Ciabatta
- Waterkers
- Zure room
- Swet Hot Sauce - Lemon Hard
- Zoete puntpaprika
THIS IS HOW WE DO IT:
Varkensbuik opschonen:
- Leg de buik open en ontbeen hem met een goed mes
- Als de botten er goed uit uit zijn gehaald voel je nog eens goed of er geen restjes kraakbeen achter gebleven zijn, die snijd je weg
TIP: Het geeft niet als het vlees wat diep ingesneden is door het ontbenen, zo is er veel plaats voor de vele kruiden die we achteraf gaan toevoegen
Hâte levée klaarmaken:
- Breng alle kruiden behalve de kruidnagel samen en doe ze in de cutter tot alles mooi fijn gehakt is en je een homogeen mengsel krijgt
- Snijd het vlees nog wat in om plaats te maken voor de kruiden
- Breng de kruiden aan op de buik, het mag een goeie laag zijn
- Rol de buik op en span goed aan
- Bind het stuk op met een kruislinkse steek
- Als alles mooi opgebonden is steek je de kruidnagel bovenaan in een rijtje in het vlees
- Steek je vlees in de oven: eerst 30min op 220°C, daarna nog 3u op 110°C
En nu de sandwich:
- Maak je dressing met zure room en een vleugje Swet Lemon Hard voor wat licht pikant faîcheur
- Rooster je zoete paprika en snijd die in stukjes
- Snijd enkele dunne plakjes van je bereide Hâte levée
- Schik nu al dit lekkers samen met wat waterkers op je ciabatta brood en geniet van dit heerlijk gekruid broodje
AFWERKING:
Een lepeltje van het bakvocht van de Hâte levée uit de oven over de sandwich zal je gerecht nog extra smeuig en smaakvol maken
0 comments
Products

