Toast met smeuïge varkenspoot

Toast met smeuïge varkenspoot

-split-item-benodigdheden-

Recept voor 2 personen:

• 4 varkenspoten

• 20 g dragon

• 20 g kervel

• 1 el mosterd

• 20 g pijnboompitten

• toastbrood

• enkele takjes dragon

BOUILLON

• 5 takken tijm

• ½ lookbol

• snuif zout

• 1 wortel

• 1 prei

• 2 steranijsjes

• 1 cevenne-ui

• 10 zwarte peperbollen

CRÈME VAN DRAGON

• basismayonaise

• 1 bussel dragon, geritst

• druivenpitolie

-split-item-bereidwijze- 

1. Kook de varkenspoten gaar in een bouillon en pluk het vlees. Let op voor de beentjes! Meng het vlees met de fijngesneden kruiden, de mosterd en de pijnboompitten. Laat een half uurtje pruttelen. Vergeet niet geregeld te roeren, want het brandt snel aan!

2. Snijd reepjes van het brood en bak krokant in boter. Dresseer alles op de toast en werk af met blaadjes dragon en crème van dragon.

3. Doe voor de dragoncrème alles in een mixer en monteer met de druivenpitolie.

 

close menu