Toast met smeuïge varkenspoot
Benodigdheden
- 4 varkenspoten
- 20 g dragon
- 20 g kervel
- 1 el mosterd
- 20 g pijnboompitten
- toastbrood
- enkele takjes dragon
Bouillon
- 5 takken tijm
- ½ lookbol
- snuif zout
- 1 wortel
- 1 prei
- 2 steranijsjes
- 1 cevenne-ui
- 10 zwarte peperbollen
Crème van dragon
- basismayonaise
- 1 bussel dragon, geritst
- druivenpitolie
Ons recept
Onze zorgvuldig geselecteerde varkenspoten worden met liefde bereid in een rijke bouillon, doordrenkt met de aroma's van tijm, steranijs en zwarte peper. Het vlees, zacht en sappig, wordt met uiterste precisie geplukt en verrijkt met verse dragon, kervel en een vleugje mosterd. Ieder individueel ingrediënt voegt een verfijnde finesse toe aan dit meesterlijke gerecht.
Ontdek de harmonie van smaken, de rijke aroma's en de buitengewone textuur die deze toast met smeuïge varkenspoot tot een ware gastronomische ervaring maken.
Bereiding
- Kook de varkenspoten gaar in een bouillon en pluk het vlees. Let op voor de beentjes!
- Meng het vlees met de fijngesneden kruiden, de mosterd en de pijnboompitten. Laat een half uurtje pruttelen. Vergeet niet geregeld te roeren, want het brandt snel aan!
- Doe voor de dragoncrème alles in een mixer en monteer met de druivenpitolie. Snijd reepjes van het brood en bak krokant in boter.
- Dresseer alles op de toast en werk af met blaadjes dragon en crème van dragon.