RECEPT: Hâte levée en z'n sandwich

RECEPT: Hâte levée en z'n sandwich
Recept

VOOR DE HÂTE LEVÉE:

  • 1 varkensbuik
  • Rozemarijn
  • Laurier
  • 4 teentjes look
  • Salie
  • Tijm
  • Fijn zout
  • Fleur de sel
  • Kruidnagel 

 VOOR DE SANDWICH:

  • Ciabatta
  • Waterkers
  • Zure room
  • Swet Hot Sauce - Lemon Hard
  • Zoete puntpaprika

THIS IS HOW WE DO IT:

Varkensbuik opschonen:

  • Leg de buik open en ontbeen hem met een goed mes
  • Als de botten er goed uit uit zijn gehaald voel je nog eens goed of er geen restjes kraakbeen achter gebleven zijn, die snijd je weg

TIP: Het geeft niet als het vlees wat diep ingesneden is door het ontbenen, zo is er veel plaats voor de vele kruiden die we achteraf gaan toevoegen

Hâte levée klaarmaken:

  • Breng alle kruiden behalve de kruidnagel samen en doe ze in de cutter tot alles mooi fijn gehakt is en je een homogeen mengsel krijgt
  • Snijd het vlees nog wat in om plaats te maken voor de kruiden
  • Breng de kruiden aan op de buik, het mag een goeie laag zijn 
  • Rol de buik op en span goed aan
  • Bind het stuk op met een kruislinkse steek
  • Als alles mooi opgebonden is steek je de kruidnagel bovenaan in een rijtje in het vlees
  • Steek je vlees in de oven: eerst 30min op 220°C, daarna nog 3u op 110°C

En nu de sandwich:

  • Maak je dressing met zure room en een vleugje Swet Lemon Hard voor wat licht pikant faîcheur
  • Rooster je zoete paprika en snijd die in stukjes
  • Snijd enkele dunne plakjes van je bereide Hâte levée
  • Schik nu al dit lekkers samen met wat waterkers op je ciabatta brood en geniet van dit heerlijk gekruid broodje

AFWERKING: 

Een lepeltje van het bakvocht van de Hâte levée uit de oven over de sandwich zal je gerecht nog extra smeuig en smaakvol maken


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Swet Hot Sauces
Nieuw
Swet Hot Sauces
€35,00
Shop nu
Hâte Levée
Nieuw
Hâte Levée
€5,75
Shop nu

Uitgelicht product

Vanaf
Shop nu

Verwante recepten

RECEPT: Filet Pur in zoutkorst met Choronsaus

Recept

RECEPT: Filet Pur in zoutkorst met Choronsaus

VOOR DE FILET PUR: 1 kg Filet Pur Holstein...

Lees meer
RECEPT: Kefta met koolrabisalade en yoghurt-muntsausje

Recept

RECEPT: Kefta met koolrabisalade en yoghurt-muntsausje

Kefta van lamsgehakt met een salade en heerlijk fris yoghurt-muntsausje... Lees meer
Kalfszwezerik met zwarte look en jus van boschampignons

Recept

Kalfszwezerik met zwarte look en jus van boschampignons

WHAT (2P) • 500 g kalfszwezeriken...

Lees meer
close menu