RECEPT: Hâte levée en z'n sandwich

RECEPT: Hâte levée en z'n sandwich
Recept

VOOR DE HÂTE LEVÉE:

  • 1 varkensbuik
  • Rozemarijn
  • Laurier
  • 4 teentjes look
  • Salie
  • Tijm
  • Fijn zout
  • Fleur de sel
  • Kruidnagel 

 VOOR DE SANDWICH:

  • Ciabatta
  • Waterkers
  • Zure room
  • Swet Hot Sauce - Lemon Hard
  • Zoete puntpaprika

THIS IS HOW WE DO IT:

Varkensbuik opschonen:

  • Leg de buik open en ontbeen hem met een goed mes
  • Als de botten er goed uit uit zijn gehaald voel je nog eens goed of er geen restjes kraakbeen achter gebleven zijn, die snijd je weg

TIP: Het geeft niet als het vlees wat diep ingesneden is door het ontbenen, zo is er veel plaats voor de vele kruiden die we achteraf gaan toevoegen

Hâte levée klaarmaken:

  • Breng alle kruiden behalve de kruidnagel samen en doe ze in de cutter tot alles mooi fijn gehakt is en je een homogeen mengsel krijgt
  • Snijd het vlees nog wat in om plaats te maken voor de kruiden
  • Breng de kruiden aan op de buik, het mag een goeie laag zijn 
  • Rol de buik op en span goed aan
  • Bind het stuk op met een kruislinkse steek
  • Als alles mooi opgebonden is steek je de kruidnagel bovenaan in een rijtje in het vlees
  • Steek je vlees in de oven: eerst 30min op 220°C, daarna nog 3u op 110°C

En nu de sandwich:

  • Maak je dressing met zure room en een vleugje Swet Lemon Hard voor wat licht pikant faîcheur
  • Rooster je zoete paprika en snijd die in stukjes
  • Snijd enkele dunne plakjes van je bereide Hâte levée
  • Schik nu al dit lekkers samen met wat waterkers op je ciabatta brood en geniet van dit heerlijk gekruid broodje

AFWERKING: 

Een lepeltje van het bakvocht van de Hâte levée uit de oven over de sandwich zal je gerecht nog extra smeuig en smaakvol maken


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Swet Hot Sauces
Minder dan 10 in stock
Swet Hot Sauces
€35,00
Shop nu

Uitgelicht product

Vanaf
Shop nu

Verwante recepten

Hutsepot van mama Anneke

Recept

Hutsepot van mama Anneke

Wie kan de geur van een vers gemaakte hutsepot vergeten? Als... Lees meer
Lamsschouder uit de Pyreneeën

Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën

Tussen 15 november en 15 december zijn de melklammetjes uit... Lees meer
Rillette van eend en varken met salie

Recept

Rillette van eend en varken met salie

Rillettes in een terrine is iets om met je vrienden... Lees meer
close menu