Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze
Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze 4 P

  • 750 g lamsschouder uit de Pyreneeën, met been
  • Peper uit de molen & Grof zeezout
  • Zachte olijfolie
  • Salie
  • Rozemarijn
  • Een paar tenen look
  • 100 g kerstomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • Laurier
  • En wat extra tijd…

HOW

Leg de lamsschouder in een stoofpot of een braadslede met olijfolie, peper, zout, salie, rozemarijn, laurier en een paar grof geplette tenen look.

Plaats de lamsschouder 2 uur in een voorverwarmde oven van 90 graden. Snij ondertussen de courgette en venkel fijn. Verhoog na 2 uur de temperatuur naar 110 graden. Voeg de venkel, kerstomaatjes en courgette toe.  Laat nog 30 minuten garen. Giet er eventueel wat extra olijfolie bij.

Haal uit de oven als je groentjes mooi gaar zijn en je lamsschoudertje bijna uiteenvalt. Zet dit gewoon zo op tafel en pluk het vlees van de beentjes.

Serveer met brood.

Gebruikte producten

Verwante recepten

Baktip: Opgevulde kalkoen of kapoen

Recept

Baktip: Opgevulde kalkoen of kapoen

  Opgevulde kalkoen of kapoen Oven voorverwarmen...

Lees meer
RECEPT: Fazant Fine Champagne

Recept

RECEPT: Fazant Fine Champagne

WHAT (2P) 1 fazant 1 Petit Suisse 300...

Lees meer
RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

Recept

RECEPT: Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

WHAT (2P): 50 g boter 20 g grove...

Lees meer
close menu