Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze
Recept

Lamsschouder uit de Pyreneeën op Mediterrane wijze 4 P

  • 750 g lamsschouder uit de Pyreneeën, met been
  • Peper uit de molen & Grof zeezout
  • Zachte olijfolie
  • Salie
  • Rozemarijn
  • Een paar tenen look
  • 100 g kerstomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • Laurier
  • En wat extra tijd…

HOW

Leg de lamsschouder in een stoofpot of een braadslede met olijfolie, peper, zout, salie, rozemarijn, laurier en een paar grof geplette tenen look.

Plaats de lamsschouder 2 uur in een voorverwarmde oven van 90 graden. Snij ondertussen de courgette en venkel fijn. Verhoog na 2 uur de temperatuur naar 110 graden. Voeg de venkel, kerstomaatjes en courgette toe.  Laat nog 30 minuten garen. Giet er eventueel wat extra olijfolie bij.

Haal uit de oven als je groentjes mooi gaar zijn en je lamsschoudertje bijna uiteenvalt. Zet dit gewoon zo op tafel en pluk het vlees van de beentjes.

Serveer met brood.

Gebruikte producten

Fleur de sel
Fleur de sel
€4,50
Shop nu
Dierendonck Spices & Rubs
Minder dan 10 in stock
Dierendonck Spices & Rubs
Vanaf €12,50
Uitverkocht
Olijfolie
Olijfolie
Vanaf €20,00
Shop nu

Verwante recepten

Kalfszwezerik met zwarte look en jus van boschampignons

Recept

Kalfszwezerik met zwarte look en jus van boschampignons

WHAT (2P) • 500 g kalfszwezeriken...

Lees meer
Recept: Shortribs met zure room en kikkererwten

Recept

Recept: Shortribs met zure room en kikkererwten

2 shortribs 300 g zure room Sap van...

Lees meer
RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

Recept

RECEPT: Hertenkalf met wildsaus

WHAT (2P) 50 g boter 20 g grove...

Lees meer
close menu