Lamsschouder uit de Pyreneeën

Lamsschouder uit de Pyreneeën
Recept

Benodigdheden

Voor 4 personen

  • 750g lamsschouder uit de Pyreneeën met been
  • peper uit de molen
  • grof zeezout
  • zachte olijfolie
  • salie
  • rozemarijn
  • een paar tenen look
  • 100g kerstomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • laurier

Lamsrub:

  • 100g zeezout
  • 75g bruine suiker
  • 25g mosterdzaadjes
  • 25g venkelzaad
  • 25 tenen look
  • 10g verse rozemarijn
  • 10g verse tijm
  • zeste van 1 limoen
  • 1 mespunt komijn

Materiaal

  • braadslede of stoofpot
  • oven

Ons recept

Ontdek een heerlijk recept waarin de smaken van de Pyreneeën samenkomen met de tederheid van melklammetjes. Tussen 15 november en 15 december bereiken deze kostbare lammetjes hun hoogtepunt, en met dit recept komen ze pas écht tot hun recht. Bereid je voor op een eenvoudige en langzame bereiding, waarbij de smaken zich rustig ontwikkelen en het vlees mals en sappig wordt. Serveer dit verrukkelijke gerecht met vers brood en geniet samen met je geliefden van een smakelijk en hartverwarmend diner.

Bereiding

  • Leg de lamsschouder in een stoofpot of braadslede met olijfolie, peer, zout, salie, rozemarijn, laurier en een paar grof geplette tenen look.
  • Plaats de lamsschouder 2 uur in een voorverwarmde oven van 90 graden.
  • Snij ondertussen de courgette en venkel fijn.
  • Verhoog na 2 uur de temperatuur naar 110 graden.
  • Voeg de venkel, kerstomaatjes en courgette toe.
  • Laat nog 30 minuten garen. Giet er eventueel wat extra olijfolie bij.
  • Haal uit de oven als je groentjes mooi gaar zijn en je lamsschoudertje bijna uiteenvalt. 

Afwerking:

Zet dit gewoon zo op tafel en pluk het vlees van de beentjes. Serveer met brood. 


1 reactie


  • Beste,

    Vraagje, de stoofpot met of zonder deksel in de oven ?

    Groetjes Guus

    Guus op

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Fleur de sel
Minder dan 10 in stock
Fleur de sel
€5,25
Shop nu
melklam uit pyreneeën - lamsschouder
Lamsschouder met been uit de Pyreneeën 1 review
€26,50
Shop nu
Olijfolie Mild
Olijfolie Mild
Vanaf €15,00
Shop nu
Olijfolie Robust
Minder dan 10 in stock
Olijfolie Robust
Vanaf €15,00
Shop nu

Verwante recepten

Witte pensen met geflambeerde appelcompote

Recept

Witte pensen met geflambeerde appelcompote

Witte worst, ook wel witte pens of ‘boudin blanc’... Lees meer
Hertenkalf met wildsaus

Recept

Hertenkalf met wildsaus

Het hertenkalf weerspiegelt de gratie en finesse van de natuur zelf. Ons recept... Lees meer
Rillettes van eend en varken met salie

Recept

Rillettes van eend en varken met salie

Rillettes in een terrine is iets om met je vrienden... Lees meer
close menu