Lamsschouder uit de Pyreneeën

Voor 4 personen
- 750g lamsschouder uit de Pyreneeën met been
- peper uit de molen
- grof zeezout
- zachte olijfolie
- salie
- rozemarijn
- een paar tenen look
- 100g kerstomaatjes
- 1 courgette
- 1 venkel
- laurier
Lamsrub:
- 100g zeezout
- 75g bruine suiker
- 25g mosterdzaadjes
- 25g venkelzaad
- 25 tenen look
- 10g verse rozemarijn
- 10g verse tijm
- zeste van 1 limoen
- 1 mespunt komijn
THIS IS HOW WE DO IT:
Leg de lamsschouder in een stoofpot of braadslede met olijfolie, peer, zout, salie, rozemarijn, laurier en een paar grof geplette tenen look.
Plaats de lamsschouder 2 uur in een voorverwarmde oven van 90 graden.
Snij ondertussen de courgette en venkel fijn.
Verhoog na 2 uur de temperatuur naar 110 graden.
Voeg de venkel, kerstomaatjes en courgette toe.
Laat nog 30 minuten garen. Giet er eventueel wat extra olijfolie bij.
Haal uit de oven als je groentjes mooi gaar zijn en je lamsschoudertje bijna uiteenvalt.
Afwerking:
Zet dit gewoon zo op tafel en pluk het vlees van de beentjes.
Serveer met brood.
Beste,
Vraagje, de stoofpot met of zonder deksel in de oven ?
Groetjes Guus