Lamsschouder uit de Pyreneeën

Benodigdheden
Voor 4 personen
- 750g lamsschouder uit de Pyreneeën met been
- peper uit de molen
- grof zeezout
- zachte olijfolie
- salie
- rozemarijn
- een paar tenen look
- 100g kerstomaatjes
- 1 courgette
- 1 venkel
- laurier
Lamsrub:
- 100g zeezout
- 75g bruine suiker
- 25g mosterdzaadjes
- 25g venkelzaad
- 25 tenen look
- 10g verse rozemarijn
- 10g verse tijm
- zeste van 1 limoen
- 1 mespunt komijn
Materiaal
- braadslede of stoofpot
- oven
Ons recept
Dompel jezelf onder in de rijke traditie van de Pyreneeën met ons authentieke lamsschouderrecept, perfect voor het koesteren van de overgangsseizoenen. Deze delicate bereiding brengt de essentie van melklammetjes naar voren, die in deze tijd van het jaar op hun smaakvolst zijn. Door de combinatie van rustieke kruiden en verse groenten ontstaat er een harmonieus geheel dat je doet verlangen naar meer.
Laat de lamsschouder langzaam garen in de oven, waarbij elke vezel zich vult met de aromatische blend van salie, rozemarijn en venkel, begeleid door de zoetheid van kerstomaatjes en de knapperigheid van courgette. Bereid je voor op een maaltijd die niet alleen de smaakpapillen streelt maar ook het hart verwarmt, een gerecht dat herinneringen creëert en mensen samenbrengt rond de tafel.
Bereiding
- Leg de lamsschouder in een stoofpot of braadslede met olijfolie, peer, zout, salie, rozemarijn, laurier en een paar grof geplette tenen look.
- Plaats de lamsschouder 2 uur in een voorverwarmde oven van 90 graden.
- Snij ondertussen de courgette en venkel fijn.
- Verhoog na 2 uur de temperatuur naar 110 graden.
- Voeg de venkel, kerstomaatjes en courgette toe.
- Laat nog 30 minuten garen. Giet er eventueel wat extra olijfolie bij.
- Haal uit de oven als je groentjes mooi gaar zijn en je lamsschoudertje bijna uiteenvalt.
Afwerking:
Zet dit gewoon zo op tafel en pluk het vlees van de beentjes. Serveer met brood.
1 reactie
Gebruikte producten

Beste,
Vraagje, de stoofpot met of zonder deksel in de oven ?
Groetjes Guus