Lamsschouder uit de Pyreneeën

Lamsschouder uit de Pyreneeën
Recept

Voor 4 personen

  • 750g lamsschouder uit de Pyreneeën met been
  • peper uit de molen
  • grof zeezout
  • zachte olijfolie
  • salie
  • rozemarijn
  • een paar tenen look
  • 100g kerstomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • laurier

Lamsrub:

  • 100g zeezout
  • 75g bruine suiker
  • 25g mosterdzaadjes
  • 25g venkelzaad
  • 25 tenen look
  • 10g verse rozemarijn
  • 10g verse tijm
  • zeste van 1 limoen
  • 1 mespunt komijn

THIS IS HOW WE DO IT:

Leg de lamsschouder in een stoofpot of braadslede met olijfolie, peer, zout, salie, rozemarijn, laurier en een paar grof geplette tenen look.

Plaats de lamsschouder 2 uur in een voorverwarmde oven van 90 graden.

Snij ondertussen de courgette en venkel fijn.

Verhoog na 2 uur de temperatuur naar 110 graden.
Voeg de venkel, kerstomaatjes en courgette toe.
Laat nog 30 minuten garen. Giet er eventueel wat extra olijfolie bij.

Haal uit de oven als je groentjes mooi gaar zijn en je lamsschoudertje bijna uiteenvalt. 

 Afwerking:

Zet dit gewoon zo op tafel en pluk het vlees van de beentjes.

Serveer met brood. 


1 reactie


  • Beste,

    Vraagje, de stoofpot met of zonder deksel in de oven ?

    Groetjes Guus

    Guus op

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Fleur de sel
Fleur de sel
€4,50
Shop nu
melklam uit pyreneeën - lamsschouder
Melklamsschouder uit de Pyreneeën 1 review
€26,50
Shop nu
Olijfolie Mild
NEW
Olijfolie Mild
Vanaf €15,00
Shop nu
Olijfolie Robust
NEW
Olijfolie Robust
Vanaf €15,00
Shop nu

Verwante recepten

Hutsepot van mama Anneke

Recept

Hutsepot van mama Anneke

Wie kan de geur van een vers gemaakte hutsepot vergeten? Als... Lees meer
Rillette van eend en varken met salie

Recept

Rillette van eend en varken met salie

Rillettes in een terrine is iets om met je vrienden... Lees meer
RECEPT: Tartaar van rund met merg

Recept

RECEPT: Tartaar van rund met merg

Voor tartaar geef ik de voorkeur aan bavette, het heeft... Lees meer
close menu